Θυμάστε την διαφήμιση που μία κυρία καθάριζε το πεζοδρόμιο της και πέταγε τα σκούπίδια της στη πόρτα της γειτόνισσας της τρία μέτρα μακρυά από την δική της πόρτα;

Αυτό έκανε σήμερα η κυρία Μπιρμπίλη, βάζοντας δύο γειτόνους να τσακώνονται για την ...σκούπα.
Σήμερα είδαμε πως ένα  ανίκανο κράτος να αποκτήσει κοινωνική συναίνεση  για τις επιλογές του, εκβιάζει τους πολίτες προάγοντας εγωιστικές συμπεριφορές, διαρρυγνύει ταυτόχρονα την συνοχή τους και μετατρέποντας τους σε αντίπαλους.
Το "διαίρει και βασίλευε" με ...δημοκρατικές διαδικασίες.

Και όταν πρόκειται για αποτυχημένες εφαρμογές Χ.Υ.Τ.Α ή Χ.Υ.Τ.Υ στην πολύπαθη Αττική δεν ξέρεις από που να πρωτοξεκινήσεις. Από το Γραμματικό, τον Μαραθώνα, την Φυλή, την Κερατέα ή την Ευρώπη;


Ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμάτων για τη Αττική, δεν εφαρμόζεται με σπασμωδικές  κινήσεις ούτε με την νομιμοποίηση μιας χωματερής σ έναν άλλο αρχαιολογικό και προστατευόμενο περιβαλλοντικά χώρο. Αντίθετα πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των αποβλήτων, η οποία να στηρίζεται στη μείωση του όγκου των παραγόμενων απορριμμάτων μέσα από θεσμικές παρεμβάσεις, τον διαχωρισμό στην πηγή, την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση.

Ωστόσο, μιλώντας επιμέρους για την πολύμηνη αντισταση στην Κερατέα, φρονώ ότι καταφέραμε να προστατεύσουμε το δέντρο, άλλα κινδυνεύει να χαθεί το δάσος. 
            Ο Δήμος Λαυρεωτικής δέχεται να διαθέσει 5,5 στρέμματα ώστε να υπάρξει χωροθέτηση εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Βιομηχανικό Πάρκο Κερατέας.
            Επιπλέον, προτείνει την μεταφορά του Χώρου Υγειονομικής Ταφής υπολειμμάτων και αδρανών υλικών, στην περιοχή του λατομείου Μερέντα. Φαίνεται ωστόσο, ότι κάποιοι λησμόνησαν τους αγώνες από την Δημοτική Αρχή και περιβαλλοντικούς συλλόγους, τις αγωγές και τις μηνύσεις  για να κλείσει η παράνομη χωματερή στα λατομεία και θέλουν να την ξαναλειτουργήσουν.
Η πρόταση δε που αφορά τα λατομεία την θεωρώ εντελώς άστοχη.

Θεωρείτε ορθό, κυρία υπουργέ Περιβάλλοντος,να ζητάτε αύριο κιόλας, την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης από την πλευρά του Δήμου Λαυρεωτικής για την επίλυση του προβλήματος με τον ΧΥΤΥ στο Οβριόκαστρο Κερατέας χωρίς μια κοινά αποδεκτή και περιβαλλοντικά φιλική και οικονομικά βιώσιμη μέθοδο διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων των Δήμων Μεσογείων (Μαρκοπούλου, Παιανίας, Κρωπίας κ.λπ.) ;


Και για να μην ξεχνιόμαστε διαβάστε:
10 Ιουνίου 2009 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ: Για τα Λατομεία Μαρκοπούλου

14 Μαίου 2010 : Τα ασφαλιστικά που κατατέθηκαν  από το Δίκτυο Αλληλοβοήθειας "κράτα ΜΕ" που εδρεύει στο Δήμο Μαρκοπούλου.

Comments