ΕΠΕΙΓΟN: ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς : Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

Υπόψη : κ. ΓΚΑΤΣΙΟ ΔΗΜ.

12 Αυγούστου 2011



ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Κύριε Δ. Γκάτσιο,

Με χαρά μου διαπίστωσα ότι διαθέσατε κάμποσο χρόνο για να με αναφέρετε στο άρθρο σας «Πάρτι προσλήψεων από πράσινες ΜΚΟ και στην Αττική».

Θεωρώ ωστόσο, για να είναι πλήρες το ρεπορτάζ σας, θα έπρεπε να συμπεριλάβετε όλα τα στοιχεία του βιογραφικού μου, τα οποία οφείλετε ΑΜΕΣΑ να αναφέρετε στην ανάλογη σελίδα, ώστε να υπάρξει πλήρης και όχι επιλεκτική παράθεση πληροφοριών. (http://www.blogger.com/profile/03980317830660998542)

Φρονώ δε, ότι θα γίνει κατανοητό στο αναγνωστικό κοινό του Ε.Τ., το οποίο οφείλει κάθε δημοσιογράφος να ενημερώνει πλήρως, ότι εφόσον τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, κατόρθωσα να έχω «αναπτύξει πλούσια δράση μέσα στο ΛΑ.Ο.Σ», εύλογο είναι να έχω αναπτύξει ακόμα περισσότερη στην κοινωνία των πολιτών με την πολύχρονη ενασχόληση μου, γεγονός για το οποίο έχω διακριθεί.

Σας επισυνάπτω και μερικές ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν να σχηματίσετε πληρέστερη γνώμη για τις απόψεις μου και να απαντηθούν οι απορίες σας. Επιπλέον επιθυμώ να λάβετε υπόψη σας, ότι:

Η ΖΩΗ μας, δεν πρέπει να αναλώνεται μόνο στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

αλλά η ΠΟΛΙΤΙΚΗ και οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, οφείλουν να κάνουν καλύτερη την ΖΩΗ μας!


Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση είμαι στην διάθεσή σας,

Αρβανίτη - Πρεβεζάνου Ευγενία
Ενεργός Πολίτης 2008 για την Αττική
Πρόεδρος Παγκόσμιου Δικτύου Αλληλοβοήθειας «κράτα ΜΕ»
Πρόεδρος Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Πόρτο Ράφτη
Αντιπρόεδρος του "ΟΒΟΛΟΣ - ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ"
Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας των Πολιτών (Πολιτική Προστασία – Πολιτισμός) - Τομεάρχης Ανατολικής Αττικής
Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ
Εθελόντρια Πυροσβέστης
Συντονίστρια Μεσογειακής Ομάδας Δράσης Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας
Πιστοποιημένη Ομαδάρχης Εθελοντικών Ομάδων

Υ.Γ. Σας ευχαριστώ που επιλέξατε να δημοσιεύσετε, μία από τις καλύτερες φωτογραφίες μου και χαίρομαι που προωθείτε τις απόψεις μου.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η επαναφορά των stage
(Συνέντευξη στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ 14/7/2011)
«Το νόμιμο όχι και ισόνομο»
«Σε εργασιακούς μεσίτες για τους ΟΤΑ μετατρέπονται κάποιοι σύλλογοι, με όφελος 5%. Η κοινωνία των πολιτών δέχεται ακόμα μια φορά ύπουλα χτυπήματα, αφού το νόμιμο δεν είναι και ισόνομο», παρατηρεί μιλώντας στα «Επίκαιρα» η κυρία Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου. Η τομεάρχης Ανατολικής Αττικής του Παρατηρητηρίου Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών παραδέχεται μεν πως η όλη διαδικασία είναι νόμιμη, ωστόσο σημειώνει πως «σύλλογοι» και ΟΤΑ χρησιμοποιούν τα κονδύλια που τους αναλογούν, δημιουργώντας «stage» μιας άλλης μορφής. «Η απόφαση υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για μια δημοτική Αρχή είναι πολιτική πράξη. Ελήφθησαν, συνεπώς, πολιτικές αποφάσεις, εξυπηρετώντας, εν αγνοία ίσως των Δημοτικών Συμβουλίων, συγκεκριμένους επιτήδειους», τονίζει η κυρία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου.

ΠΗΓΗ: http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25585&category_id=0

· Σε «εργασιακούς μεσίτες» για τους Ο.Τ.Α μετατρέπονται κάποιοι σύλλογοι με όφελος 5% Η κοινωνία των Πολιτών δέχεται ακόμα μια φορά ύπουλα χτυπήματα. Το «νόμιμον» δεν είναι και «ισόνομον!»

Ολόκληρη η συνέντευξη στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ 7-7-2011


Πανελλήνιο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ της Κοινωνίας των Πολιτών

Με την ίδρυση του Πανελλήνιου Παρατηρητήριου των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών, ένα νέο ελπιδοφόρο μήνυμα δικτύωσης και συνεργασίας γεννήθηκε κι απλώνεται σ' όλη την χώρα. Ένα νέο μήνυμα που συνδέεται με το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογίας οριζόντιας επικοινωνίας, με κινητήρια δύναμη τους ενεργούς πολίτες και τα κοινωνικά δίκτυα δημιουργώντας ένα κοινό όραμα. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά όλης της χώρας, συλλογικές οργανώσεις συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και ανατρέπουν την αρνητική παράδοση που θέλει όλο αυτό το χώρο κατακερματισμένο και εξαρτημένο από το σύστημα νομής της εξουσίας.

http://www.oikosocial.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=434:2011-04-16-06-36-05&catid=60:2011-04-13-06-36-02&Itemid=112
http://www.oikosocial.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=497:-l-r-&catid=68:2011-06-05-13-43-10http://www.ovolos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=8&lang=el
http://mesogeiakh.blogspot.com/2009/01/en-2008.html

Comments