«Πλειστηριασμός της Εθνικής Ενεργειακής κυριαρχίας με συνενοχή της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και την χορηγία του Μυτιληναίου και της Siemens»






 Το  Ινστιτούτο Ενέργειας (ΙΕΝΕ), υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ πραγματοποιεί σε λίγα 24ωρα Συνέδριο  για την εφαρμογή του Μνημονίου και την αποφυγή των επιπτώσεων της απόφασης του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δικαίωνε την Ελλάδα, για την ΔΕΗ αναφορικά με την αξιοποίηση του λιγνίτη. Η εξειδικευμένη συνεδρία αφορά  τον προκλητικό μετασχηματισμό του ηλεκτρικού τομέα και της αγοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα.
Εκποιητές της δημόσιας περιουσίας  ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου ενώ εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα υπάρξουν παρεμβάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, του πρώην Υφυπουργού ΠΕΚΑ και Γραμματέα της Κ.Ο. - Βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη και της Νίκης Φούντα, Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ.
Ομιλητής ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ο οποίος σύμφωνα με τις εντολές του νέου του «πολιτικού προϊσταμένου» και Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Γιόχαν Φούχτελ, επισφραγίζει με την παρουσία του την παράδοση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στα ξένα συμφέροντα.
Την αρπαγή των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας την σχεδιάζουν οι μεγάλοι χορηγοί όπως η εταιρεία Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η EnSCo
Βασικός υποστηρικτής είναι η Siemens η οποία στηρίζει το συνέδριο με χρήματα του Ελληνικού λαού, από τη μη καταβολή των χαρατσιών  
Όσοι συμμετέχουν στο συνέδριο του ΙΕΝΕ που προσβάλει και θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας θεωρούνται συνυπεύθυνους και συμμέτοχους των αρπακτικών της δημόσιας περιουσίας και είναι συνένοχοι της τραγικής κατάστασης που βιώνει η χώρα με σκοπό την απλούστευση των διαδικασιών για το «χάρισμα» της δημόσιας περιουσίας.

Comments