Η Δημοκρατία δίνει την δύναμη στον νομοταγή πολίτη να αμφισβητεί νόμους και αξίες που δεν έχουν αντίκρισμα για την πόλη και τους κατοίκους της. Μέσα από την αντίδραση και την άρνηση τήρησης της «ομολογίας» προκύπτει η εξέλιξη, η αλλαγή και η πρόοδος Σελίδα 131.

Οργανωμένα συστήματα και θεσμοί,  διεθνές δίκαιο, διεθνείς συμβατικοί κανόνες, κρατικές οντότητες και η υπόστασή τους στο διεθνές περιβάλλον  αμφισβητούνται, υποκαθίστανται ή συμπληρώνονται από νέα σχήματα.
Με σημαντικό  ρόλο να δίνεται στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και η ταχύτατη διάδοση της πληροφορίας, εισάγει την ιδέα-έννοια της ψηφιακής δημοκρατίας η οποία αναπόφευκτα μας οδηγεί σε σύγκριση με την Αθηναϊκή δημοκρατία.
Η «πολιτική παγκοσμιοποίηση», αρχίζει να εμφανίζεται σαν προτεραιότητα ανάγκης για αλλαγή. Η πνευματική και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, υιοθετώντας την ιδανική ισονομία της Αθηναϊκής δημοκρατίας, είναι ιστορικά υποχρεωμένη να πρωτοστατήσει στην επερχόμενη αλλαγή.
Με την βοήθεια των νέων ψηφιακών μέσων, να επαναπροσδιορίσει νέα, αξιακά, ηθικά, κοινωνικά πρότυπα οικουμενικής ισχύος όπως είναι η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, η ΙΣΟΤΗΤΑ και κυρίως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.-

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΟΥ,
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΊΗΣΗΣ»
-Από την Αθηναϊκή Δημοκρατία στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση-
Ιανουάριος 2008
ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΆΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ:
http://www.evgenia.gr                                      εδώ
Βιβλιοπωλείο των Συγγραφέων                       εδώ

Comments