Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΦΑΚΟ


Η συμμετοχή μου στην URBAN  Έκθεση Αστικής Φωτογραφίας, αποτελεί μια ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας, δέκα εικόνες  που απαθανατίζουν τον παλμό της πόλης. Μέσα από ένα αστικά, δομημένο περιβάλλον, μπερδεύω τον χώρο και τον χρόνο, με χρώμα, κίνηση, σχήματα και στιγμές. Προσπαθώντας να αποτυπώσω την ομορφιά, την ενέργεια και τις ιστορίες που διαδραματίζονται στην πόλη, σας προσκαλώ να την ανακαλύψουμε μαζί μέσα από την πολυμορφία της αστικής φωτογράφισης.


Evgenia.GReek


Παιχνίδι Χρωμάτων   


Δεν περιορίζονται οι αστικές φωτογραφίες στο ασπρόμαυρο. 

Η ζωντανή κουνημένη λήψη ενός ξενοδοχείου και η φωτεινή κόκκινη γραμμή κοντά στο Λευκό Πύργο, αλλοιώνει την πραγματικότητα, και αναδεικνύει το ρόλο του χρώματος στην πόλη. 

Τα φώτα ζωντανεύουν σ’ ένα στιγμιότυπο και δημιουργούν έναν μεταφυσικό urban πίνακα ζωγραφικής. Η Τέχνη του Καδραρίσματος


 Στην πόλη ανακαλύπτουμε αμέτρητες λεπτομέρειες σε σχήματα, φόντο και προσκήνιο.

Το αρχέγονο παρελθόν που προσπαθεί να αναστηλώσει την ομορφιά του μάρμαρου μέσα από την σμίλη του γλύπτη, εκεί έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι. 

Η φωτογραφία προσφέρει μια ενδιαφέρουσα σύνθεση, καθώς η περίφραξη καταλαμβάνει το πρώτο πλάνο για να προσδώσει εντυπωσιακό βάθος στην εικόνα. 


Η Γεωμετρία των Σχημάτων


 Κάθε σχήμα παίζει σημαντικό ρόλο,  δημιουργώντας μια ροή που καθοδηγεί το βλέμμα ανάμεσα προσκήνιο και παρασκήνιο. 

Ένας κύκλος, μια γωνία, μια γραμμή, ξεφεύγουν από την στατικότατα πετάνε και στριφογυρίζουν μέσα από τις σιλουέτες των δομικών και καλλιτεχνικών δημιουργιών από σίδερο, προσφέροντας νέο αισθητικό αποτέλεσμα.


Σαν παλιά card postal


    

Η Θεσσαλονίκη από την μεριά της θάλασσας κινείται γρήγορα και συνάμα είναι στατική, στέκεται κάτω από τις ομπρέλες της..

Θυμίζει σαν το παρελθό,ν να ξέμεινε στο σήμερα, καθώς θαμπώνει την σύγχρονη κίνηση από τα αυτοκίνητα κάτω από τις πολυκατοικίες του προηγούμενου αιώνα. 

Μια αίσθηση νοσταλγίας και αντίθεσης συναισθηματικά φορτισμένη, ανάμεσα παρελθόν και παρόν. 

Ένα λιμάνι για όλους


   


Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο τουρισμός και το εμπόριο χωράνε. 

Τα ταξίδια που ονειρευόμαστε, προκαλούν και προσκαλούν ταξιδιώτες, ναυτικούς αλλά και εργαζόμενους για νέες εμπειρίες, περιπέτειες  αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης και εργασίας.

Σχόλια