17 Σεπτεμβρίου 2010 – Επίσκεψη στα λατομεία Μαρκοπούλου

Eπίσκεψη  πραγματοποίησε η υπ. Δήμαρχος Μαρκοπούλου  κα Αρβανίτη - Πρεβεζάνου Ευγενία, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «ΠΟΡεία Μαζί 2010-2014»,  στα λατομεία που βρίσκονται στο όρος Μερέντα.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης παραδόθηκαν στα «Λατομεία Μαρκοπούλου ABEE»  και «ΑΦΟΙ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ – ΕΤΟΙΜΟ ΜΠΕΤΟΝ Α.Ε.» ανοιχτές επιστολές στις οποίες τέθηκαν προβληματισμοί για την Προστασία του Περιβάλλοντος, την προώθηση αναπτυξιακών επιχειρηματικών δράσεων και την καλλιέργεια σχέσεων συναίνεσης   από τους κατοίκους, με στόχο το κοινό όφελος όλων.  Σημαντικά σημεία είναι η εξασφάλιση εργασίας, ανταποδοτικά οφέλη και  η εξόφληση των λατομικών τελών όπου προσεγγίζουν τα 9 εκατομμυρία ευρώ, ποσό ικανό να εξοφλήσει τα 2/3 των οικονομικών οφειλών του υπερχρεωμένου Δήμου Μαρκοπούλου.
Αργότερα, κυκλοφόρησε ενημερωτική επιστολή στους κατοίκους του οικισμού Μερέντα, με την οποία ενημερώθηκαν ότι κατόπιν παραπόνων  των κατοίκων στο παρελθόν, για την διενέργεια παράνομων λατομικών εργασιών, απόρριψης σκουπιδιών, συχνής διέλευσης  φορτηγών κ.λ.π. έχουν ασκηθεί από το Δίκτυο Αλληλοβοήθειας «κράτα ΜΕ», όπου Πρόεδρος είναι η κα Αρβανίτη - Πρεβεζάνου Ευγενία, ασφαλιστικά μέτρα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, μηνύσεις ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ κοινοποιήθηκε  εξώδικη διαμαρτυρία προς τον κ.   Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Επιπλέον, με πρωτοβουλία της υπ. Δημάρχου, μετά τις πυρκαγιές του 2007 δημιουργήθηκε ομάδα εκπαιδευμένων εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, όπου συμμετέχουν στην πυροπροστασία της περιοχής, ενώ στα πλαίσια προσπαθειών για την βελτίωση του περιβάλλοντος,  το 2008 σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο των κατοίκων της Μερέντας, εξασφαλίστηκε οικονομική  ενίσχυση  από τον Ε.Ο.Τ, το οποίο διετέθηκε για την δεντροφύτευση της περιοχής.   
Η πρόταση του Δημοτικού συνδυασμού «ΠΟΡεία Μαζί 2010-2014» για την ανάπλαση του χώρου των λατομείων εκτός από την δημιουργία πολυθεματικού, περιβαλλοντικού πάρκου, είναι η ίδρυση και λειτουργία ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ  ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, ενώ στα πλαίσια της κοινωνικής συναίνεσης προτείνουν πέρα από  δημόσια διαβούλευση και την  διενέργεια δημοψηφίσματος..-

Επιστολή στους κάτοικους οικισμού Μερέντα : http://poreiamazi.blogspot.com/2010/09/blog-post_19.html)
Επιστολή στα «Λατομεία Μαρκοπούλου ABEE»: (http://poreiamazi.blogspot.com/2010/09/m-abee.html 

Comments