Προγραμματισμός για Βιώσιμη Ανάπτυξη

Θέλουμε  έναν «έξυπνο δήμο»,
ο οποίος θα διαθέτει οικονομική αυτάρκεια,,
θα παράγει πλούτο, 
θα δημιουργεί δουλειές για όλους,,
ευκαιρίες στους νέους
με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας,,
εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου,
μεγιστοποίηση εσόδων,
ανταποδοτικά οφέλη,
με άμεσους  μηχανισμούς διαφάνειας και λογοδοσίας



Ο προγραμματισμός για την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας απαιτεί μια Δημοτική Αρχή η οποία θα εγγυάται τη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα του πολίτη, ισάξια σημαντικών πόλεων της Ευρώπης.
Η αύξηση της αστικοποίησης σε συνδυασμό με την έλλειψη υποδομών (αποχέτευση, ύδρευση, σχολείων, δρόμων κ.ά) με το δημαρχοκεντρικό, αναποτελεσματικό σύστημα διοίκησης σε συνδυασμό με την έλλειψη συλλογικότητας και συναντίληψης δημιούργησε καχυποψία σε όλους μας.
Στόχος του Δημοτικού συνδυασμού «ΠΟ.Ρ.εία ΜΑ.ζί 2010-2014» είναι να αξιοποιήσουμε τον θεσμό των προγραμματικών συμβάσεων για ορθολογική συνεργασία των διαφόρων φορέων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στην παροχή υπηρεσιών , στην υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων και στην κατασκευή έργων υποδομής.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, παρακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δίνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κράτος.
Θα δουλέψουμε με συγκεκριμένο πλάνο, μελετώντας εμπειρίες, αποτιμώντας αποτελέσματα παρελθόντων επιλογών και θα ανατρέψουμε το σημερινό αρνητικό κλίμα .
Φίλες και φίλοι μου,
είμαι σίγουρη ότι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και την ενεργή συμμετοχή σας, για να κινηθεί ο Δήμος σε δρόμους ανάπτυξης που αξίζει ώστε να λειτουργεί ευέλικτα και να προσφέρει το μέγιστο επίπεδο υπηρεσιών σε όλους εμάς, πολίτες αυτού του ευλογημένου τόπου που επιλέξαμε να ζούμε, εργαζόμαστε και δημιουργούμε.

Comments