2/8/2013 :ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ  - ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ κας ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑΣ
πρ. ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  


Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/8/2013,  μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη Αττικής, ενώ ήδη υπάρχουν αναφορές για καμένες κατοικίες, αποθήκες και στάνες.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχέραναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ συγκινητική ήταν η προσπάθεια των κατοίκων που προσπαθούν με ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους να προστατέψουν την περιουσία τους.
Η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία, ως ενεργός πολίτης, εθελόντρια πθροσβέστης και συντονίστρια ομάδας εθελοντών πολιτικής προστασίας, επικοινώνησε άμεσα με τον τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κο Κων/νο Μαγγανά, ενώ έκανε την παρακάτω δήλωση:
-Αυτή την ώρα στο Μαρκόπουλο ακόμα μια φορά αντιμετωπίζουμε μια κόλαση φωτιάς. Υπάρχει έλλειψη πυροσβεστών και μέσων και μεγάλος είναι ο κίνδυνος για  το μοναδικό δάσος  του Κουβαρά.
Ο Δήμαρχος κάνει έκκληση για βοήθεια σε ιδιώτες και εγώ προσπαθώντας να προσφέρω ότι μπορώ στους συνανθρώπους μας, δεν είδα κανένα κυβερνητικό υπουργό να βρίσκεται εδώ και να δίνει τις μάχες με τις φλόγες.
- Άλλωστε αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση με τους βουλευτές και τους υπουργούς της με μεγάλη σπουδή τρέχει, να μειώσει μισθούς, συντάξεις και να απολύσει τους πάντες με την όμορφη λέξη «κινητικότητα»
Αναρωτιέμαι άραγε τόση πολύ δουλειά με τις απολύσεις που δεν μπορούν να έρθουν ή έχουν τόσα χρήματα ώστε να κάνουν διακοπές, όταν τα σπίτια μας καίγονται;
- Πυροσβέστες, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και όλοι εσείς που βλέπετε τα σπίτια σας να κινδυνεύουν : «Κουράγιο και καλή Δύναμη!»

Α.Π.Ε./2-8-2013

Comments