Την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, τιμούμε την μνήμη των πεσόντων ηρώων του Ελληνικού Στρατού στον Γράμμο και το Βίντσι.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Φέτος, συμπληρώνονται 64 χρόνια από την νίκη του Ελληνικού Στρατού επί των κομμουνιστοσυμμοριτών στο Γράμμο και στο Βίτσι. Την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, τιμούμε την ιερή μνήμη των πεσόντων ηρώων του Ελληνικού Στρατού, που έδωσαν την ζωή τους το 1946-49, για να μείνουμε εμείς ελεύθεροι και η Πατρίδα μας ακέραια. 

Ο ιερός ναός του  Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου του Ελευθερωτή στο Βίτσι

Με πρωτοβουλία αποστράτων και πολιτών συγκεντρώθηκαν, με εξουσιοδότηση από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάςτην οποία στηρίξε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ μαζί την ερανική επιτροπή της Οξυάς Καστοριάς, τα απαραίτητα χρήματα ώστε να γίνει  η μεταφορά του προκατασκευασμένου, 80 τόνων και 40 τετραγωνικών, ιερού ναού του  Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου του Ελευθερωτή.
Η ανέγερση του Ιερού Ναού ολοκληρώθηκε  στην μνήμη των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών του Εθνικού Στρατού κατά την απόκρουση της κομμουνιστικής ανταρσίας 1946-1949, στον χώρο του μνημείου στο Βίτσι. 

πηγές: http://ellinikoistologio.blogspot.gr/2010/07/blog-post_6799.html

Comments