Δεν χρειαζόμαστε νομοσχέδια που θα νομιμοποιούν παρανομούντες καταπατητές και χρυσοπληρωμένους εργολάβους



Από τον Μάιο στον Ιούνιο και από τον Ιούλιο στον Αύγουστο προωθείται στο ολιγομελές θερινό τμήμα της Βουλής, ως προαπαιτούμενο για εκταμίευση δόσης από την τρόικα και τους δανειστές, η  οικοδόμηση των δασών και του αιγιαλού,

Με έκπληξη, διαπίστωσα ότι σε γραπτή δήλωσή του,  ο υπουργός περιβάλλοντος  κ.Γιάννης Μανιάτης, ανέφερε ότι  "μόνο η χάραξη του αιγιαλού είναι αναγκαία", επιβεβαιώνοντας ότι "η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της  χάραξης  του και αξιόπιστης αποτύπωσης του σε χάρτες και διαγράμματα." 

Ωστόσο αυτές, οι απλές ρυθμίσεις που προωθούνται θα μπορούν να:

  1. Νομιμοποιήσουν οποιουδήποτε είδους αυθαίρετες κατασκευές και δραστηριότητες σε δάση, δασικές εκτάσεις και παράκτια ζώνη, ενώ θα επανακαθορίζουν την έκτασή τους, για να εξαιρεθούν οι παρανομούντες.
  1. Μειώσουν την έκταση της αδόμητης και κοινόχρηστης παραλίας
  1. Επιδεινώσουν τους όρους δόμησης σε δάση, δασικές εκτάσεις και στην παράκτια ζώνη, παρακάμπτοντας τις ισχύουσες ρυθμίσεις προστασίας για τα εθνικά πάρκα και άλλες προστατευόμενες περιοχές, επιτρέποντας έργα και δραστηριότητες που υποβαθμίζουν  την προστασία φυσικών οικοσυστημάτων.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

- Δεν χρειαζόμαστε νομοσχέδιο που θα νομιμοποιήσει παρανομούντες καταπατητές και  χρυσοπληρωμένους εργολάβους .
Έλληνες Βουλευτές χρειαζόμαστε, που να σκέφτονται το συμφέρον των επόμενων γενεών και να αγωνίζονται για την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας.

Ευγενία Αρβανίτη Πρεβεζάνου
τ.Βουλευτής Αττικής

Comments