Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες

Για την  ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη μιας σύγχρονης πόλης,  απαιτείται η Δημοτική Αρχή να δεσμεύεται απέναντι στον πολίτη, με προγραμματικό σχεδιασμό κινήσεων ο οποίος θα υλοποιείται  σε προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα. Τα τελευταία χρόνια όμως, παρακολουθούμε τα κακώς κείμενα του τόπου μας, τα οποία μας κάνουν να αγανακτούμε με τους λανθασμένους χειρισμούς των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών.
Ενόψει των επικείμενων εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, δυστυχώς οι υπάρχοντες δημοτικοί  συνδυασμοί στον Δήμο Μαρκοπούλου, μοιάζουν να μην ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών. Ενθάρρυναν και νομιμοποίησαν όσους άσκησαν εξουσία, επικροτώντας την ανεπαρκή συμπολίτευση  με μια αδύναμη αντιπολίτευση. Κάποιοι κινήθηκαν «αθόρυβα και αποφασιστικά», ενώ κάποιοι άλλοι απέφυγαν «την μικρόψυχη και αρνητική αντιπολίτευση» συναινώντας σε πάνω από το 90% των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι δεν έχουν να προτείνουν νέους τρόπους διεξόδου από την δυσχερή θέση που έχει περιέλθει ο Δήμος μας. Δυστυχώς, πολλές φορές όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές, αναγκαζόμαστε να συμβιβαστούμε με υποδεέστερες λύσεις.

Σε αυτό το σημείο καμπής, όλοι μας έχουμε την πρόσθετη ευθύνη να ενεργοποιηθούμε. Οφείλουμε να αναθεωρήσουμε στάσεις και συμπεριφορές και να επιλέξουμε  για το καλό του τόπου μας, την καλύτερη, πληρέστερη  και δυναμικότερη επιλογή.

Φίλες και φίλοι 
Στο συνδυασμό «ΠΟ.Ρ.εία ΜΑ.ζί  2010 - 2014», οι συνεργάτες  μου και εγώ, επιλέγουμε συνειδητά να προβάλουμε ένα διαφορετικό μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης, να χτίσουμε νέες σχέσεις, να ορίσουμε νέους κανόνες συλλογικής προσπάθειας. Επεξεργαζόμαστε μια νέα οργάνωση, στη δομή του Δήμου Μαρκοπούλου  με  σύγχρονες μεθόδους αποκεντρωμένες από την κρατική διοίκηση και λειτουργίες επιτελικού χαρακτήρα, στηριζόμενοι σε τρεις βασικούς άξονες:      

1. Αναβάθμιση ποιότητας ζωής του πολίτη με συνεχή καταγραφή και αναγνώριση  προβλημάτων και αναγκών της κάθε περιοχής καθώς και την άμεση επίλυση τους (π.χ. προστασία περιβάλλοντος, καθαριότητα, ασφάλεια, συγκοινωνία, υγεία, υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας κ.α.)

2. Συμμετοχή όλων των κατοίκων στα αυτοδιοικητικά δρώμενα (π.χ. πολιτική προστασία, εθελοντισμός κ.α.) με επαναπροσδιορισμό των εννοιών: «γειτονιά», «κανόνες λειτουργίας της πόλης», «αλληλοσεβασμός», «ευθύνη του πολίτη»

Ιδιαίτερα σημαντική για εμάς είναι η αποκατάσταση των Σχέσεων Εμπιστοσύνης των πολιτών με την Δημοτική Αρχή, θεσμοθετώντας την δημιουργία τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων,  επιτροπών διαβούλευσης  και γνωμοδοτικών οργάνων.

3. Θέλουμε  έναν «έξυπνο δήμο», ο οποίος θα διαθέτει οικονομική αυτάρκεια, θα παράγει πλούτο,  θα δημιουργεί δουλειές για όλους, ευκαιρίες στους νέους (π.χ. ενίσχυση επιχειρηματικότητας, εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας του Δήμου, μεγιστοποίηση εσόδων, ανταποδοτικά οφέλη κ.α.), με άμεσους  μηχανισμούς διαφάνειας και λογοδοσίας.

Aγαπητοί συμπολίτες
O  δήμος Μαρκοπούλου είναι οι κάτοικοι του. Ο τόπος μας ζει από μας κι εμείς από αυτόν.  Εργαζόμαστε, δημιουργούμε και κανένας δεν επιτρέπεται να είναι αμέτοχος και αποστασιοποιημένος. Σκοπός ζωής είναι να υπηρετούμε το τόπο μας και νιώθουμε υπερήφανοι για αυτό.  Αν υπάρχουν  κακώς κείμενα, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι!  Γι'αυτό και λέμε:

ΟΧΙ στη στείρα κριτική και σε ψευδοδιαχωρισμούς που διαιωνίζονται επιβαρύνοντας την καθημερινότητά μας! 

 ΝΑΙ στην υπέρβαση τους ώστε να γίνουμε όλοι οι κάτοικοι, ενεργοί ρυθμιστικοί παράγοντες και ελεγκτές δράσεων στα ζητήματα που μας αφορούν!

Πιστεύουμε ότι πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Έτσι οι  ενέργειες μας θα είναι θετικές και ξεκάθαρες, με δημιουργικούς στόχους, παραγωγικές δράσεις και προπάντων αποτελεσματικές αλλαγές. Αλλαγές που θα προκύψουν μέσα από δημοκρατικό διάλογο και  ισότιμη συνεργασία  μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών,  όπου δεν περισσεύει κανείς μας.  

Καλούμε τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί, δημότες, φορείς, επιχειρηματίες, συλλόγους, ομάδες πολιτών να στηρίξετε την προσπάθεια μας, βαδίζοντας :

Για  ΥΠΕΡΒΑΣΗ  της καθημερινότητας! 

Για  ΑΝΑΤΡΟΠΗ  της συνήθειας!

Για  ΥΠΕΥΘΥΝΗ   «ΠΟ.Ρ.εία  ΜΑ.ζί»   προς το μέλλον! 



ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
Υποψ. Δήμαρχος Μαρκοπούλου
με τον δημοτικό συνδυασμό    
ΠΟρτο ΡάφτηΕΙΑ   ΜΑρκόπουλοΖΙ  2010-2014»

Comments