5 Ιουνίου 2014: Επίσκεψη στην Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση "ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2014"


Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2014»
ΕΠΙΣΚΕΨΗ της κα ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
πρ. ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο)

Την Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014,  η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία τ. Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκε στην Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2014».
Στην διάρκεια της έκθεσης, παρουσιάζονται και προβάλλονται τα επιτεύγματα στον χώρο  της ναυτιλίας στην Ελλάδα, αλλά και μιας σειράς παραναυτιλιακών επιχειρήσεων  και κλάδων όπως της ναυπηγικής βιομηχανίας και της πετρελαϊκής βιομηχανίας.
Το ελληνικό και διεθνές εφοπλιστικό κεφάλαιο, εκπροσωπεί το 16,6 της παγκόσμιας χωρητικότητας με την ελληνική ναυτιλία, να παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση της διεθνούς κατάταξης.  Κατέχει, 3669 πλοία (άνω των 1000 κοχ) και αναδεικνύοντας την κυριαρχία της Ελλάδας στην βιομηχανία της Ναυτιλίας, προβάλλει μια θετική εικόνα στο εξωτερικό.
Δοθείσης ευκαιρίας η κα  Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία έχοντας στενή σχέση με την ναυτική οικογένεια και κατόπιν συζητήσεων με παρευρισκόμενους δήλωσε:

-        «Επειδή, είναι σημαντική η στρατηγική θέση του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίοι,  σε παγκόσμια επίπεδο,  οφείλει να σταθεί κυρίαρχο στον «εθνικό ρόλο» για την ανασυγκρότηση της χώρας.          
Τα “Ποσειδώνια 2014”, δίνουν την ευκαιρία για το απαραίτητο έναυσμα, για να τεθούν απόψεις και θέσεις για την εξέλιξη της ελληνικής και ελληνόκτητης ναυτιλίας. Εφόσον μελετηθούν μπορούν να οδηγήσουν στα αναγκαία μέτρα  για την:
1ον.   δημιουργία ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου στην ναυτιλία
2ον. ασφάλεια των πλοίων
3ον. περιβαλλοντική προστασία των θαλασσών με την χρήση φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων των πλοίων και
4ον. έναρξη εργασιών για την επισκευή, μετασκευή και ναυπήγηση στα ελληνικά ναυπηγεία έστω και ενός πλοίου
2ον. στελέχωση των πλοίων, πρωτίστως στις θέσεις απασχόλησης με έλληνες ναυτικούς Αξιωματικούς και Ναυτεργάτες εφαρμόζοντας την αρχή ότι στην ναυτιλία πρέπει « για ίση αμοιβή για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας των εργαζομένων, ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσης».



Α.Π.Ε./5-6-2014


Τα Ποσειδώνια 2014 τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

.

Comments