Εργαλείο διπλωματίας, του Ελληνικού Έθνους, έναντι του κράτους των Σκοπίων ο βασιλικός τάφος στην Αμφίπολη Σερρών


Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο
Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ενημέρωση για τον τάφο του Μεγάλου Βασιλιά, 
στα Καστά της Αμφίπολης Σερρών 

Τον Ιανουάριο 2014 φίλοι με περιήγησαν στα Καστά της Αμφίπολης Σερρών, και στο μεγαλύτερο αρχαιολογικό εύρημα στην Ευρώπη, όπως καταγράφηκε για την ιστορία των ανασκαφών,  στον πιθανότατα  μακεδονικής δυναστείας, οικογενειακό τάφο του Μεγάλου Βασιλιά.
Δυστυχώς όμως, για μια ακόμα φορά, διαπιστώθηκε η προσπάθεια του ελληνικού κράτους, να καταχώσει την ιστορία, καθώς περισσότερο από οκτώ μήνες αμφισβητείτο η σπουδαιότητά του τύμβου, σταματώντας τις ανασκαφές του περιστυλίου, 90 μέτρα πριν την είσοδο του. Τότε  ανέφερα ότι :

 « - Στην Ελλάδα όπου και να περπατήσεις, σε  κάθε γωνιά της, ανταμώνεις την ΙΣΤΟΡΙΑ! 'Όσο και  θέλουν κάποιοι ανθέλληνες να την αλλοιώσουν και να την …καταχώσου,  η Ελλάδα είναι μέσα μας!»

Σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έδειξε συγκίνηση και έκπληξη για την «γη της Μακεδονίας ΜΑΣ» και τους ιστορικούς θησαυρούς της Αμφίπολης, ενώ προβλέπονται εξελίξεις σχετικά με το γεγονός, είτε με πιθανή εκμετάλλευση της Ε.Ο.Ζ. στην Θράκη είτε με   το Σκοπιανό ζήτημα.
Καθώς έχει στραφεί με θετικό βλέμμα, το  ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητος, των διεθνών μέσων ενημερώσεως και της διεθνούς κοινής γνώμης, στην ιστορική σημασία της Ελλάδος και τον πολιτισμό της, θεωρώ ότι:

 -  «Διαθέτουμε την μεγαλύτερη ιστορική ευκαιρία στην ελληνική πολιτιστική εξωτερική πολιτική, η ανάδειξη της οποίας, μπορεί να αποσβέσει παγκοσμίως, την διαπιστωμένη, μέχρι τώρα αδύναμη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, στην επιθετική πολιτική των Σκοπιανών.

Ο τάφος του Μεγάλου Βασιλιά, στα Καστά της Αμφίπολης Σερρών αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο διπλωματίας, με το οποίο μπορούμε να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμα του Ελληνικού Έθνους, έναντι του κράτους των Σκοπίων που διεκδικεί την «Άνω Μακεδονία», την αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας» και φυσικά την ιστορικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Απαιτείται  η ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει ισχυρή στάση και σαφή πολιτική βούληση!»


Ευγενία Αρβανίτη Πρεβεζάνου

τ.Βουλευτής Αττικής




 * Περισσότερο από ένα χρόνο οι Σκοπιανοί αρχαιολόγοι ζητούν να  συνδράμουν στις ανασκαφές μαζί με την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών, στο λόφο «Καστά» της Αμφίπολης,
Ο αρχαιολόγος Πάσκο Κούζμαν, από τη θέση του διευθυντή του γραφείου Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Σκοπίων, είναι ο εμπνευστής του σχεδίου «αρχαιομακεδονοποίησης» της χώρας, που υλοποιεί μεθοδικά από το 2008 η κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως: «Η «Μακεδονία» μπορεί να διεκδικήσει το όνομά της μόνο αν αποδείξει ότι το μακεδονικό έθνος έχει ρίζες του στην κλασσική αρχαιότητα και όχι στη σλαβική».

 Περισσότερα και στο : http://tzennh.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8.html

Comments