Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ):: Η παράδοση του κράτους της Ελλάδας στους κατακτητές του, θα γίνει ειρηνικά μέσω ΕΟΖ, που είναι τα λάφυρα ενός αναίμακτου αλλά όχι ακήρυχτου, πολέμου που χάσαμε.

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο
28 Αυγούστου 2014

Ειδική Οικονομική Ζώνη (Ε.Ο.Ζ.),
περιοχή μειωμένης εθνικής κυριαρχίας,
µε ειδικά φορολογικά και διοικητικού χαρακτήρα κίνητρα

Τον Αύγουστο του 2012 στο όνομα της ανάπτυξης, επιταχυνόταν η θέσπιση των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (Ε.Ο.Ζ.) δηλαδή περιοχές μειωμένης εθνικής κυριαρχίας,  µε ειδικά φορολογικά και διοικητικού χαρακτήρα κίνητρα, για προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα.
Είναι σαφές ότι η Ελλάδα εμπλέκεται με επενδύσεις σχετικές με ηλιακά-ενεργειακά συστήματα, λιμάνια, offshore, τουριστικά, ορυχεία,  δηλαδή με τα πάντα, πλην όμως τεχνολογικών εφαρμογών.
Πόσο ξαφνιάστηκαν ορισμένοι όταν το αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ δεν απέδωσε ΦΠΑ  1.200.000 ευρώ στο Ελληνικό κράτος; Υπόκειται σε εκτός Ελλάδος δίκαιο. Όπως θα  βρεθούν τα αεροδρόμιο και τα λιμάνια  μέσα σε ΕΟΖ, όπως και Τράπεζες ειδικών προδιαγραφών, που θα κάνουν τραπεζικές πράξεις χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο!
Επιπλέον των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών Ε.Ο.Ζ. υπάρχουν και οι περιοχές με καθεστώς Ε.Ο.Ζ, πρακτική που χρησιμοποιείται για μεταλλεύματα, ορυκτά  ή ειδικά προϊόντα. Μια μεγάλη εταιρεία φτιάχνει  π.χ. χρυσαφικά και μέσα από αυτή τη δραστηριότητα εξάγει χωρίς έλεγχο το χρυσό που είναι σε μορφή ορυκτού στη περιοχή της ΕΟΖ, που αυτή ευρίσκεται, παράδειγμα οι Σκουριές Χαλκιδικής, που είναι η πρώτη Ειδική Οικονομική Ζώνη στην Ελλάδα.
Σχετικά δε με το εργασιακό καθεστώς στις Ε.Ο.Ζ., στην Ελλάδα, σχεδόν όλα τα κόμματα -κρυφά ή φανερά- υποστηρίζουν τη παρουσία των παράνομων μεταναστών,  σαν μελλοντικούς ψηφοφόρους, σαν δότες ανθρωπίνων οργάνων, σαν θρησκευτική μειονότητα της οποίας τα δικαιώματα πρέπει να προασπίσουν και πολλά άλλα, που πιθανόν έχουν προσυμφωνήσει να διεκπεραιώσουν, προκειµένου να ελέχθούν τα φτηνά εργατικά χέρια που θα χρειαστούν αύριο οι επενδυτές των ΕΟΖ,, Επειδή, αν προσληφθεί Έλληνας εργαζόµενος σε ζωνη Ε.Ο.Ζ  θα πρέπει να τηρηθεί η εθνική εργατική νοµοθεσία όσο αφορά παράνομους μετανάστες ψηφίστηκε ο νόµος 3907/2011, άρθρο 37 παρ. 5 του επιχειρησιακού σχεδίου «Ξένιος Ζευς». Αυτό σημαίνει ότι όποιοι συνελήφθησαν και έχει αναβληθει -για οποιονδήποτε λόγο- η απέλασή τους, η κυβέρνηση  αναλαμβάνει να διασφαλίσει µε ίδιους πόρους ή µέσα, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις δηµόσιου ή κοινωφελούς χαρακτήρα καλύπτοντας τις άµεσες βιοτικές τους ανάγκες, ενώ  με απλό προεδρικό διάταγµα, τους δίνεται  σχετική άδεια εργασίας  ως µισθωτοί με συγκεκριμένο καθεστώς ασφαλιστικής κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες σε τοµείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας.

Αυτονόμηση-Απόσχιση των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών
Τελευταίο στην Ελλάδα, το καυτό ζήτημα της πιθανής αυτονόμησης των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που θα παραχωρηθεί λόγω οικονομικών και κοινωνικών διαφορών των ΕΟΖ από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ή για λόγους “καλύτερης λειτουργίας” τους θα επιφέρει μια κατάσταση μεγίστης και τεχνικά δημιουργημένης κρίσης τη διάλυση της χώρας.
Το «διαίρει και Βασίλευε» εφαρμόζεται μέσω του Καλλικράτη»  καθώς ήδη η χώρα  διαμελίστηκε σε 13 ημιαυτόνομες περιφέρειες-φέουδα (Δυτική Θράκη, Αιγαίο, Κρήτη κ.α..) και δεν απέχει μακριά η επίτευξη του στόχου για την μελλοντική απόσχιση τους από τη χώρα.
._ «Η παράδοση του κράτους της Ελλάδας στους κατακτητές του τους μετενομαζόμενους «επενδυτές», ξεκινησε ειρηνικά  μέσω των Ειδικών Οικονομικών Ζώνων  (Ε.Ο.Ζ). Είναι οι επιλεγμένες  περιοχές μειωμένης εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας, που παραδίδονται ως τα λάφυρα ενός αναίμακτου αλλά όχι ακήρυχτου,  πολέμου που χάσαμε.»

Ευγενία Αρβανίτη Πρεβεζάνου
τ.Βουλευτής Αττικής
 ---------------------------------------------------------------------------------------- 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τι είναι Ειδική Οικονομική Ζώνη (Ε.Ο.Ζ.)

Ειδική Οικονομική Ζώνη (Ε.Ο.Ζ.) είναι μια γεωγραφική περιοχή, συνήθως µια πόλη, ένα λιµάνι ή µια ολόκληρη περιφέρεια, που υπόκειται σε ένα νομικό πλαίσιο ελεύθερης αγοράς, δηλαδή για ζώνες όπου οι οικονοµικοί όροι λειτουργίας, το εργασιακό καθεστώς και ο τρόπος διοίκησης δεν έχει σχέση µε τα ισχύοντα σε πανεθνικό επίπεδο και οι νόμοι του κράτους δεν θα είναι σε ισχύ. Στα Αγγλικά είναι γνωστές με το όνομα SEZ (Special Economic Zones).
Περισσότερα ΕΔΩ : https://tzennh.blogspot.com/b/post-preview?token=caPb2EcBAAA.HZLKVddjQ3VrZVZPOcYWSA.eA6WTiALW3RVw-987v7Y2Q&postId=6076454574430438507&type=POST#!/2014/08/blog-post_23.html

Comments