ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ …ΒΑΣΙΛΙΑ με τον Alex

Στην  φωτογραφία μου, παρουσιάζεται το έργο "οι Νεόνυμφοι" (1968) του Γιάννη Γαΐτη(1923‐1984). Ο ζωγράφος χρησιμοποιώντας τις εμβληματικές φιγούρες του, «τα Ανθρωπάκια», ως  προσωπικό κώδικα έκφρασης δημιούργησε ένα σύμβολο κοινωνικής κριτικής για να καυτηριάσει την σύγχρονη κοινωνία και να περάσει τα δικά του μηνύματα.

 6 Μαΐου 2023
Φίλες και φίλοι μου,
βλέποντας να κατακλύζεται το διαδίκτυο από την φωτογραφία στο μπαλκόνι  του Buckingham Palace, του Charles Philip Arthur George III, βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου και 14 κρατών της Κοινοπολιτείας των Εθνών, ανώτατο Κυβερνήτη της Εκκλησίας της Αγγλίας μαζί με την βασίλισσα Camilla of the United Kingdom και Commonwealth Realms., της είδησης για την μεγαλοπρεπή τελετή στέψης, στο Αββαείο Westminster, θέλω να μοιραστώ μαζί σας, κάτι που μοιάζει πολύ αθώο. 
Ωστόσο αντικατοπτρίζει το πόσο γρήγορα εξελίσσεται ο κόσμος μας, ανοίγοντας παράλληλα ένα παράθυρο προβληματισμού.
Μετά από μια εντυπωσιακή τελετή γάμου ενός ζευγαριού, το οποίο ευλογήθηκε από έναν Μητροπολίτη, πολλούς ιερείς, ενώ παρευρίσκονταν ακόμα περισσότεροι καλεσμένοι, ρώτησε ο μπαμπάς τον πεντάχρονο Alex, που ήταν και κουμπάρος του ζευγαριού:
-        «Γνωρίζεις Alex που είμασταν σήμερα; Τι κάναμε;» 
Ο μικρός Alexander απάντησε με ενθουσιασμό:
-        «Φυσικά! Πήγαμε στο σπίτι του βασιλιά!»

Δεν με ενοχλεί, η μοναρχία που κρατάει τον θρόνο της, διατηρώντας τα σκήπτρα σε περιόδους αβεβαιότητας και πολιτικής οξύτητας, χρησιμοποιώντας δεξιοτεχνικές παρουσιάσεις και φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με μεσαιωνικά τελετουργικά.
Δεν με ενοχλούν, ούτε τα δυο φτιασιδωμένα γραΐδια, που καταστρέφουν το βασιλικό γαμήλιο παραμύθι νέων ανθρώπων που το κάνουν γιατί είναι πλούσιοι και κερδοσκόποι καθώς γνωρίζω ότι θα καταρρεύσουν από τους ομοίους τους.
ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ, που ότι απέμεινε μέσα στις ψυχές μας, από το ΑΝΏΤΕΡΟ ΘΕΙΟΝ το αποδομήσαμε γρηγορότερα. 

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator 
 


Comments