11 Μαρτίου 1922, γεννήθηκε ο Κορνήλιος Καστοριάδης ......................

ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ
ΑΛΛΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ!!!!!

Ο Κορνήλιος Καστοριάδης σε σκίτσο του Vladimir Radibratovic.
11 Μαρτίου 1922, γεννήθηκε ο Κορνήλιος Καστοριάδης, έλληνας φιλόσοφος, που αποδεχόταν τον Μαρξ και απέρριπτε το μαρξισμό.
«Η πραγματική δημοκρατία προϋποθέτει, μια αυτοσαρκαστική κοινωνία, που να επιζητεί πραγματικά την αυτονομία της, αλλά και να είναι πρόθυμη να αναλάβει και όλες τις ευθύνες, που απορρέουν από αυτή...
Η πολιτική δραστηριότητα δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, αλλά να βρίσκεται στο κέντρο κάθε προγράμματος μετασχηματισμού της κοινωνίας και πρέπει να ασκείται από άτομα τα οποία προσφεύγουν σε αξίες που υπερβαίνουν την ατομική συνθήκη, όπως η κουλτούρα, η παράδοση, η τέχνη, η φύση, η θρησκεία».
ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΕΔΙΔΑΞΑΝ: ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ
Η δολοφονία της γλώσσας οδηγεί στη λαϊκή υποταγή
H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΟΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ....
Σύμφωνα με μέτρηση της Alco για το Ινστιτούτο επικοινωνίας, το 64,8% των κατοίκων της Αττικής χρησιμοποιεί ξενικές λέξεις στην καθημερινή του ομιλία!
Το ποσοστό πέφτει αισθητά στην επαρχία, αλλά είπαμε, γεωγραφικό το “Κολωνάκι” των συμπλεγματικών.
Το υπόβαθρο αυτής της εξαθλίωσης είχε θεμελιωθεί νωρίτερα βέβαια με τις απίστευτες ενέργειες του 1910 αλλά κυρίως του 1976 όπου η Ελληνική Δεξιά έδειξε το απεχθές της πρόσωπο ακρωτηριάζοντας την Ελληνική γλώσσα με την προκλητική ανοχή της Αριστεράς. Μιας Αριστεράς που από θεματοφύλακας της ελεύθερης και ποιοτικής παιδείας, έγινε δεκανίκι του καπιταλισμού ακυρώνοντας αγώνες δεκαετιών. Το “ψωμί, παιδεία, ελευθερία” έγινε “φεράρι για τους πρυτάνεις, κλειστό πανεπιστήμιο και φασισμός στα ιδρύματα”. Το ταγάρι της Πόπης Τσουκάτου (αντιφασιστική, αντιιμπεριαλιστική πρωτοβουλία) έγινε Λουί Βιτόν και βόλτες μεταξύ Μυκόνου και Κολωνακίου. Powered by Siemens.
Το έγκλημα έγινε με την συνενοχή των καπηλευτών της γενιάς του Πολυτεχνείου και οδήγησε τον Κορνήλιο Καστοριάδη να δηλώσει αηδιασμένος:
” Αν δεν θέλετε κύριοι του υπουργείου να κάνετε φωνητική ορθογραφία τότε πρέπει να αφήσετε τους τόνους και τα πνεύματα γιατί αυτοί που τους βάλανε ήξεραν τι έκαναν. Δεν υπήρχαν στα αρχαία Ελληνικά γιατί απλούστατα υπήρχαν μέσα στις ίδιες τις λέξεις.
Αυτά τα κτήνη, τα τετράποδα που έκαναν αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν ξέρουν τι είναι γλώσσα.
Η κατάργηση των τόνων και των πνευμάτων είναι η κατάργηση της ορθογραφίας που τελικά είναι η καταστροφή της συνέχειας. Ήδη τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη γιατί αυτοί είναι γεμάτοι από τον πλούτο των αρχαίων Ελληνικών.
Δηλαδή πάμε να καταστρέψουμε ότι χτίσαμε.
Αυτή είναι η δραματική μοίρα του σύγχρονου Ελληνισμού”.
Βόλος, 1989.
ΠΗΓΗ: http://olympia.gr/2009/04/25/greek-language-2/


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!
11η ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ, ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ!!!!

..Ιδεολογικά εμένα προσωπικά με την αριστερά με χωρίζει χάος πάντως έχει μια πνευματική κληρονομιά ...
Ο Μάρξ δεν βγηκε από το πουθενά. Προέκυψε μέσα από μία διαλεκτική σχέση...
...Εσείς που έχετε προσχωρήσει κυριολεκτικά σε ιδέες σε τοποθετησεις που δεν έχουν κάμμια σχέση με την πραγματικότητα και οι οποίες είναι καταστροφικές είναι δικό σας θέμα, αλλά όμως μην επικαλείστε τον ΟΡΘΟ ΛΟΓΟ....

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΥΡίΑΡΧΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Comments