ΑΣΤΟΧΗ η ακύρωση του 1ου Πανελληνίου Συνέδριου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές


Θεωρώ ΑΣΤΟΧΗ την ακύρωση του 1ου Πανελληνίου Συνέδριου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές" που θα πραγματοποιείτο στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021». Λυπάμαι που οι διοργανωτές του, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν μετά από την προβολή αυτού του εξαιρετικού και ωστόσο επίμαχου τηλεοπτικού σποτ, έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε.

Ο χρόνος είναι ουδέτερος για τον άνθρωπο πανω στη γη συγκεκριμένος αλλά και αμείλικτος. Κάθε άτομο διαθέτει ένα ανθρώπινο σώμα που έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής και τις δικές του λειτουργικές δυνατότητες.

Το σώμα μας, δεν είναι άφθαρτο στον χρόνο και εμείς δεν είμαστε αθάνατοι.

Το σώμα μας, δεν ακολουθεί τις όποιες συνθήκες της ζωής μας, ούτε αναγνωριζει τα επαγγελματικά, οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά δεδομένα όπως τα φανταζόμαστε η όπως ελπίζουμε να εξελιχθούν οπως δημιουργία οικογενειας, περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνθήκες, διαπροσωπικές και συναισθηματικες σχέσεις.

Το σώμα μας, παράγει την ορμόνη της γονιμότητας, που μειώνεται με την πάροδο της ηλικίας. Τα επιστημονικά δεδομένα, αναφέρουν μια αμείλικτη διαπίστωση, ότι μονάχα το 5% των γυναικών μπορεί να γονιμοποιηθεί με φυσικό τρόπο, πάνω από την ηλικία των 40 ετών.

 

Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ κάθε ατόμου

είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ

όπως και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ

το οποίο μπορεί να παραταθεί με την βοήθεια της σύγχρονης Αναπαραγωγικής Ιατρικής

ταυτόχρονα και με το ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ μας

 

Η ενημέρωση για την «αναπαραγωγική αυτονομία» ήταν κεντρικό θέμα του συνεδρίου και το κοινωνικό σποτ ανέδειξε την σκοτεινή πλευρά του ίδιου νομίσματος. Μην παρασυρόμαστε από θολές εντυπώσεις. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ! 

Λαμβάνουμε υπόψη δεδομένα και ενημερωνόμαστε και ανάλογα προγραμματιζουμε.

Αυτό ήταν και το μήνυμα του συνεδρίου. Συγκεκριμένο και ξεκάθαρο! Δεν έδειξε ούτε σεξισμό, ούτε εκβιασμό και ουτε ασεβεια σρην γυναικεία φύση, αλλά καθαρούς προβληματισμούς και επώδυνες διαπιστώσεις.  

Αν δεν σου αρέσουν καποιοι ομιλητές μην τους ακούσεις. Αλλωστε υπήρξε πλουραλισμός στους εισηγητές ακομα και αν ειναι εκπρόσωποι καποιας θρησκείας. Επισης ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΈΣΕΙ ΕΝΑ ΒΊΝΤΕΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.Η αστοχία των διοργανωτων της εκδήλωσης σχετικά με τους καλεσμένους-ιερεις   δεν επρεπε να οδηγήσει στην παραβλεψη της ποικιλομορφιας των υπόλοιπων εισηγητών και να οδηγήσει σε μεγαλυτερο λάθος οπως ήταν η ακυρωση του συνεδρίου. Δυστυχώς, όμως οφείλουμε να θυμόμαστε ότι εκ του αποτελεσματος, πρέπει να γίνεται κριτική.

Αυτό και μόνο σαν κίνηση, προδικάζει την αποτυχία που θα έχει η οποία μελλοντική προσπάθεια για την διενέργεια άλλο. 

Συγχαρητήρια στην δημοσιογράφο κα Κία Παπαδοπούλου, που βρήκε το θάρρος να καταθέσει ένα κομμάτι από την ψυχή της.

 

Ευγενία Αρβανίτη Πρεβεζάνου

MSc  Επικοινωνιολόγος

Ειδική Σύμβουλος Στρατηγικής και Ανάπτυξης

 

https://www.youtube.com/watch?v=6FYATBOShM0

Comments

Post a Comment