ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Προς μεγάλη μου έκπληξη και μετά από έναν φιλικό χαιρετισμό σε διευθυντή τοπικής εφημερίδας που διακινείται στην Ανατολική Αττική, το πρώτο που μου ανακοίνωσε είναι ότι, «εφεξής και μέχρι τις εκλογές, όλα όσα δημοσιεύονται σε αυτήν, θα πληρώνονται…»

Κύριοι ιθύνοντες της συγκεκριμένης εφημερίδας, στήριξα το έντυπό σας, από τα πρώτα του τεύχη, ως ενεργός πολίτης και ως δραστήρια πολιτικός, ενώ δεν σας έχω ζητήσει στο παρελθόν οποιαδήποτε δημοσίευση να κάνετε και ούτε σκοπεύω να το κάνω στο μέλλον.

Ελπίζω ωστόσο, ότι με τη συγκεκριμένη στάση σας, δεν επιδιώκετε να καταστρατηγήσετε το δικαίωμα των αναγνωστών στην πληροφόρηση και δεν υποτιμάτε την παραδοσιακή υποχρέωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να υπερασπίζονται τα ενημερωτικά συμφέροντα του λαού, όπως ορθά εφαρμόζουν άλλα έντυπα.

Έχετε βεβαίως, το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέγετε τα δημοσιεύματα στην εφημερίδα σας, εφόσον επιτελείτε ενημερωτικό έργο. Εάν όμως τα πλείστα των δημοσιευμάτων σας γίνονται επί πληρωμή, τότε πέραν του δημοσιογραφικού ελλείμματος το οποίο διαφαίνεται να έχετε, χρησιμοποιείτε την δύναμη του τοπικού τύπου για να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη, γεγονός που είναι κατακριτέο.

Φίλες και φίλοι μου,

Κάθε πολιτική πράξη που ασκείται, οφείλει να περιέχει όραμα και αξιοπιστία. Εάν όμως, κάθε πολίτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για να έχει το αυτονόητο δικαίωμα κριτικής και ελέγχου της εξουσίας, τότε αναπαράγονται οι ανορθόδοξες πελατειακές σχέσεις ανάμεσα Μ.Μ.Ε., πολιτικών και οικονομικών υποστηρικτών, οδηγώντας στις γνωστές για όλους μας, μεροληπτικές πολιτικές εις βάρος των πολιτών και του συλλογικού καλού. Τέτοιου είδους πρακτικές τις θεωρώ απαράδεκτες. Συνεπώς στο αμειβόμενα «επικοινωνιακό παιχνίδι» δεν δέχομαι να μπω, όχι μόνο στην συγκεκριμένη εφημερίδα αλλά και σε κανένα έντυπο με παρόμοια τακτική, διευκρινίζω ότι:

Στα πλαίσια του ήθους, της ακεραιότητας και της εντιμότητας που πρέπει να έχει ένας πολιτικός, ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ θα ΑΜΕΙΦΘΕΙ από εμένα, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, η οποία θα αφορά πολιτικές μου κινήσεις, δράσεις και δηλώσεις.

Αρβανίτη – Πρεβεζάνου ΕΥΓΕΝΙΑ

Comments