ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς εφημερίδα «ΕΞ ΆΝΑΤΟΛΗΣ»

Κύριοι,
Προς μεγάλη μου έκπληξη και μετά από έναν φιλικό χαιρετισμό, το πρώτο που μου ανακοίνωσε ο διευθυντής της εφημερίδας σας, κος Γεώργιος Ξαρχάς, είναι ότι, εφεξής και μέχρι τις εκλογές, όλα όσα δημοσιεύονται θα πληρώνονται στην εφημερίδα σας.
Ελπίζω ότι με αυτή τη στάση σας, δεν επιδιώκετε να καταστρατηγήσετε το δικαίωμα των αναγνωστών στην πληροφόρηση, ούτε αγνοείτε την παραδοσιακή υποχρέωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να υπερασπίζονται τα ενημερωτικά συμφέροντα του λαού έναντι της εξουσίας.
Κύριοι,
Κάθε πολιτική πράξη που ασκείται, οφείλει να περιέχει όραμα και αξιοπιστία. Εάν όμως, κάθε ενεργός πολίτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για να έχει το αυτονόητο δικαίωμα ελέγχου της εξουσίας τότε αναπαράγουμε τις ανορθόδοξες πελατειακές σχέσεις πολιτικών-πολιτών. Επιπλέον δημιουργούνται δεσμεύσεις έναντι οικονομικών υποστηρικτών, οι οποίοι γίνονται απαραίτητοι, οδηγώντας στις γνωστές σε όλους μας, μεροληπτικές πολιτικές εις βάρος του συλλογικού καλού.
Aν ακολουθείτε την συγκεκριμένη τακτική, που ελπίζω ότι παρανόησα, τότε πέραν του δημοσιογραφικού ελλείμματος το οποίο διαφαίνεται, χρησιμοποιείτε την δύναμη του τοπικού τύπου αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη.
Κύριοι,
Στήριξα την εφημερίδα «Εξ Ανατολής», ως μέλος της συντακτικής της επιτροπής από τα πρώτα της τεύχη. Δεν έχω ζητήσει ποτέ οποιαδήποτε δημοσίευση και ούτε σκοπεύω να το κάνω στο μέλλον. Είναι δικαίωμα σας να επιλέγετε όποιους και ό,τι θέλετε να δημοσιεύετε στην εφημερίδα σας. Ωστόσο, στο αμειβόμενα επικοινωνιακό παιχνίδι, δεν δέχομαι να μπω, όχι μόνο στην εφημερίδα σας αλλά και σε κανένα έντυπο που εφαρμόζει παρόμοιες τακτικές.
Θεωρώ απαράδεκτες τέτοιου είδους πιέσεις και επιθυμώ ανάλογη διευκρίνιση από μέρους σας ώστε να επιλυθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση. Δηλώνω δε, ότι:
ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ και ΔΗΛΩΣΕΙΣ δεν θα ΑΜΕΙΦΘΕΙ από εμένα, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.-

Αρβανίτη – Πρεβεζάνου ΕΥΓΕΝΙΑ

Comments