ΟΧΙ στα Χ.Υ.Τ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 17 Δεκεμβρίου 2010 

Το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου, η κα Αρβανίτη Πρεβεζάνου Ευγενία, πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ. στην περιφέρεια Αττικής, επισκέφτηκε το σημείο συγκέντρωσης των διαμαρτυρόμενων κατοίκων, κατά της δημιουργίας Χ.Υ.Τ.Α στον κόμβο ΒΙΟ.ΠΑ. προς Ομβριόκαστρο.
Εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και του αρχαιολογικού χώρου του Οβριόκαστρου .

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων η οποία κορυφώθηκε με συνεχή ρίψη δακρυγόνων και καπνογόνων.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ καταδίωξαν τους κατοίκους τουλάχιστον για 400 μέτρα. Στην προσπάθεια απομάκρυνσης της κας Αρβανίτη από την περιοχή, έριξαν τρεις φορές δακρυγόνα στο αυτοκίνητο της, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της.
Διαμαρτυρόμενη για την άδικη επίθεση απωθήθηκε βιαίως και εξυβρίστηκε χυδαία από αστυνομικούς.
Άσχημη εντύπωση έκανε η διαμάχη ανάμεσα σε δημοσιογράφους αν ο αγώνας των κατοίκων πρέπει να δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ ή να αποσιωπηθεί λόγω της απεργίας τους;
Οι κάτοικοι που βρέθηκαν εκεί αναρωτήθηκαν γιατί δεν γνωστοποιείται ο δίκαιος αγώνας τους, ενώ όλοι αναρωτηθήκαμε αν υπάρχουν εντολές ώστε να εκδιώκονται από τις αστυνομικές δυνάμεις ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά;
ΕΡΩΤΗΣΗ

Η παράνομη συμπεριφορά των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δημοσίου, που παρά τη μη υλοποίηση των απαιτουμένων απαλλοτριώσεων στις ιδιωτικές εκτάσεις και παρά την έλλειψη έγκρισης από την αρχαιολογική υπηρεσία, προχωρούν σε εκσκαπτικές εργασίες για τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ είναι αποδεδειγμένη.

Ποιους εξυπηρετεί λοιπόν, ο αποκλεισμός του κόμβου του ΒΙΟ.ΠΑ, προς Οβριόκαστρο, οι επιθέσεις και οι συλλήψεις από τις αστυνομικές δυνάμεις;

- Την προστασία των πολιτών ή την ύποπτη εκδίωξη τους;

Comments