"ΔιαΒούλευση" ή "Δια-Δούλευση"

Ο χειρότερος τρόπος να προωθήσεις
μια τεχνολογική (και όχι μόνο) καινοτομία
είναι η μη-πληροφόρηση του κοινού.


 
Σήμερα τελειώνει η διενέργεια της δημόσιας διαβούλευσης από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη βέλτιστη αξιοποίηση της Καρτας Πολίτη.

Όπως μας γνωστοποιούν, η Κάρτα Πολίτη που σχεδιάζεται αποτελεί κρίσιμο μέσο για την αποτελεσματικότερη, φιλικότερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Δημόσια Διοίκηση. Επίσης, είναι ένα βασικό όχημα για τη ταχύτατη μετάβαση στη νέα μετά-ΚΕΠ εποχή. θα τεθεί σε εφαρμογή το 2011. Όπως ενημερωνόμαστε :

"...Η νέα κάρτα, σε σχήμα πιστωτικής, δεν θα έχει barcode και δεν θα περιλαμβάνει άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ... Σε πρώτη, πάντως, φάση, με την κάρτα θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε τέσσερις κατηγορίες στοιχείων του πολίτη: δημοτολογίου, φορολογικά, ασφαλιστικά και αγροτικά..."

ΑΠΟΡΙΑ
Πως θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτές τις κατηγορίες χωρίς να μπεις σε προσωπικές πληροφορίες ;
Αν ρωτήσετε τους ειδικούς θα διαπιστώσουν ότι η έλλειψη προσωπικών στοιχείων για αντιστοίχιση είναι ένα καθαρά τεχνικό πρόβλημα και επομένως η κάρτα φαίνεται να σχεδιάζεται με κάθε άλλο παρά τεχνικό-επιστημονικό τρόπο.
Είναι δυνατόν να ανακαλύψε το Υπουργείο Εσωτερικών, τρόπο αναζήτησης και ανάκτησης δεδομένων χωρίς το βασικό primary key (όπως για τα φορολογικά το ΑΦΜ, ή τα ασφαλιστικά τον ΑΜΚΑ).
Πως ακριβώς θα το ψάχνουν δηλαδή;
Με διασταύρωση δευτερογενών δεδομένων, με data mining, από το ζώδιο και τον ωροσκόπο μήπως;
Ειδάλλως...
ΕΡΩΤΗΣΗ
μήπως η κάρτα σχεδιάζεται ορθολογιστικά, αλλά δεν δημοσιεύονται οι λεπτομέρειες για να αποφευχθούν αντιδράσεις ;

Comments