1. ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ.

1. ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ. 2. ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ 3.  Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΟΛΙ ΡΕΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
              
Αθήνα , 4 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας σήμερα σε σύσκεψη κομματικών στελεχών τόνισε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ο πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα στο εθνικό συμβούλιο του κόμματός του έδειχνε σαφώς καταβεβλημένος και ήταν ορατά τα σημάδια μίας πρόωρης κόπωσης.
Ίσως αισθάνεται ότι βρίσκεται στις παραμονές της δικής του εξόδου.
Πιστεύω ότι η χώρα σήμερα βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο.
10 μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου, που αποτελούσε ένα σημαντικό κεφάλαιο ως προς την κινητικότητα της οικονομίας, αλλά και ως προς τη διαχείριση του χρόνου, σήμερα, σχεδόν 1 χρόνο μετά, βρισκόμαστε στην ίδια θέση πάλι να εκλιπαρούμε γονυπετείς την Ευρώπη για να μας δώσει λύση.
Η διαχείριση της κατάστασης από τον κ. Παπανδρέου και από την κυβέρνηση του, ήταν εντελώς ανεπιτυχής.
Είναι σαφές πλέον ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση.
Δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα προβλήματα που υπάρχουν μπροστά.
Ο κ. Παπανδρέου, κατά το Σύνταγμα του '86, έχει την όλη ευθύνη για την επόμενη κίνηση.
Ή να προχωρήσει σε εκλογές -που θα ξεκαθαριστεί η κατάσταση- ή θα αλλάξει την κυβέρνηση.
Με αυτή την κυβέρνηση αδυνατεί ο Ελληνικός λαός να έχει την οποιαδήποτε ελπίδα και να καταβάλλει την οποιαδήποτε προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο εξωτερικό θέμα υπάρχει μια πλήρης ανεπάρκεια.
Ουδεμία κινητικότητα. Σε σημείο που ο Υπ. Εθνικής Άμυνας, εμμέσως πλην σαφώς να αντικαθιστά του Υπ. Εξωτερικών.
Δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει  στην ευρύτερη περιοχή.
Έχασαν τη χρυσή ευκαιρία της αναπτύξεως της ΑΟΖ  παρά τις καθημερινές δικές  μας υπενθυμίσεις και ενοχλήσεις.
Σήμερα δεν υπάρχει Μουμπάρακ για να υπογράψουμε με την Αίγυπτο.
Αλλά δεν υπάρχει και Καντάφι για να υπογράψουμε με τη Λιβύη, πράγμα που αναστέλλει για πολλά χρόνια αυτή την εξασφάλιση εξαιρετικών πόρων για την Ελληνική Οικονομία που τόσο έχουμε ανάγκη.
Η κυβέρνηση αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ
Στην ίδια κυβέρνηση η οποία ενεπλάκη εις το θέμα των λαθρομεταναστών της Υπατίας, τους είπαμε ότι έπρεπε από την πρώτη ώρα να εκδιωχθούν από τη Νομική. Αυτοί προτίμησαν να τους έχουν υπό τη σκέπη της Πολιτείας σε ένα άλλο κτίριο. Σήμερα η Ελληνική Πολιτεία εκβιάζεται από την απεργία πείνας.
Ο κίνδυνος και εδώ πάλι είναι προφανής.
Εάν κάποιος από αυτούς πεθάνει, που έχω την αίσθηση ότι κάποιοι ποντάρουν σε έναν τέτοιο θάνατο, αντιλαμβάνεστε ότι ο κίνδυνος του να έχουμε έναν γενικότερο ξεσηκωμό των Μουσουλμάνων είναι πάρα πολύ μεγάλος.
Χθες απευθυνόμουν στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Επιτροπή, εμμέσως αλλά κατανοητά για τον ίδιο, του υπέδειξα ότι δεν έπρεπε να είναι στο οποιοδήποτε νοσοκομείο το οποίο έχει αλωθεί από την “Αλληλεγγύη” με ότι σημαίνει για την κυβέρνηση και τους ενεργούς πολίτες αυτή η οργάνωση, αλλά να μεταφερθούν σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία όπου ο έλεγχος της Πολιτείας είναι πιο άμεσος, καλώντας την Υπάτη Αρμοστεία να στείλει εκπροσώπους.
Φοβούμαι δε ότι η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στο δίλημμα ή να υπερασπιστεί τη νομιμότητα, ή βρίσκεται στον κίνδυνο να υποστεί τις συνέπειες από τον θάνατο ενός εξ’ αυτών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Αντί η κυβέρνηση να λάβει την πρόταση και να  την επεξεργαστεί και να την επωάσει, τσακώθηκαν δημόσια οι δύο Υπουργοί.
Ένα καβγάς ο οποίος συνεχίζεται και σήμερα. Κάλεσα λοιπόν από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της.
Και αυτοί οι “σκυλοκαβγάδες” εντός κυβερνήσεως, δεν προάγουν την ανάγκη που έχουμε για την εξασφάλιση μίας  ποιοτικής παραγωγής πολιτικής για να βγούμε από το τέλμα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Πιστεύω ότι η 25η Μαρτίου είναι μια κομβική ημερομηνία. Γνωρίζω τις πιέσεις που δέχεται η κ. Μέρκελ από το εσωτερικό της χώρας της και τα αποτελέσματα των εκλογών που είναι εξαιρετικά άσχημα για αυτήν.
Γνωρίζω όμως πολύ καλά να διαβάζω τις ανακοινώσεις του Αμερικανού Προέδρου. Και ο Αμερικανός Πρόεδρος ευθέως ζήτησε από την κ. Μέρκελ μη κάνει οτιδήποτε που θα μπορούσε να επανατροφοδοτήσει μια κρίση, την οποία σαφέστατα δεν αντέχει η Αμερική.
Ως εκ τούτου η κ. Μέρκελ είναι αναγκασμένη να ξεφύγει από εκείνο το μπλοκάρισμα το οποίο  μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε ως πολιτική εις βάρος της υπόλοιπης Ευρώπης, και να έλθει σε πιο ρεαλιστικές λύσεις.
Βλέπω βέβαια τον απερχόμενο Κεντρικό Γερμανό τραπεζίτη να είναι σκληρός.
Βλέπω όμως και τον κ. Τρισέ, ο οποίος είναι ο νόμιμος τραπεζίτης της Ευρώπης να έχει άλλη γλώσσα.
Με άλλα λόγια, το πάζλ της 25ης Μαρτίου είναι εξαιρετικά δύσκολο, και δεν είμαι σίγουρος ότι η υπάρχουσα κυβέρνηση μπορεί να το λύσει μόνη.


ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Θέλω να πιστεύω ότι την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα αντιληφθεί το πραγματικό πλαίσιο στο οποίο αναγκάζεται να κινηθεί ο ίδιος, και δυστυχώς και η Ελλάδα, και να πάρει την πρωτοβουλία εκείνη που πρέπει και να μην αφήσει μια ευκαιρία  από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών να περάσει ως απλή προσφορά ενός καφέ.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα προσέλθει με συγκεκριμένες, όχι εξαιρετικά  δημοφιλείς  προτάσεις απέναντι στον πρωθυπουργό.
Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση χωρισμένη στα δύο. Η μεν αριστερά ποντάροντας στο χάος, πράγμα το οποίο βεβαίως κατά καμία έννοια δεν συνάδει με την εθνική πολιτική που έχει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός,  και από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση η οποία κάνει μία στείρα αντιπολίτευση χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις.
Εμείς έχουμε επιλέξει εποικοδομητική πολιτική αντιπολίτευση αλλά και προτάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση αν αξιοποιήσει τις προτάσεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, αλλά με ανθρώπους που να μπορούν να αντιληφθούν την ποιότητα και το βάθος αυτών των προτάσεων, η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση. Πιστεύω λοιπόν ότι ο κ. πρωθυπουργός την Τρίτη πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει και τι μπορεί να περιμένει από όλους εμάς.

Comments