Απαγόρευση κυκλοφορίας παραδοσιακών φαρμακευτικών προϊόντων από βότανα

Σύμφωνα με την οδηγία 2004/24/ΕC, η Κοινότητα καταργεί από την 1η Απριλίου του 2011, την κυκλοφορία παραδοσιακών φαρμακευτικών προϊόντων που προέρχονται από βότανα, εκτός αν, όπως λέει η οδηγία, τα προϊόντα αυτά, καταθέτουν στις αρμόδιες υπηρεσίες φακέλους δοκιμών αντίστοιχους με εκείνους που καταθέτουν οι φαρμακοβιομηχανίες για τα προϊόντα τους προς έγκριση.

Μέσα στους φακέλους αυτούς θα πρέπει να αποδεικνύεται οτι το συγκεκριμμένο βότανο και το αντίστοιχο προϊόν έχει χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον 30 χρόνια πριν στην Κοινότητα με θεραπευτικά αποτελέσματα και να κατατίθενται κλινικές έρευνες που να το αποδεικνύουν.

Όπως όμως γνωρίζουν, όσοι ασχολούνται με την ιατρική ή την φαρμακολογία, οι φάκελοι που καταθέτουν οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες για τα προς έγκριση προϊόντα τους, δεν είναι παρά μια καλά στημένη βιομηχανία παραγωγής κλινικών ερευνών κατά παραγγελία, σε ερευνητικά ιδρύματα χρηματοδοτούμενα από τις εταιρίες, με προκατασκευασμένα αποτελέσματα, προκειμένου να βγουν στην αγορά τα προϊόντα τους, χάρις στα οποία θησαυρίζουν και ελέγχουν κυβερνήσεις και ολόκληρους πληθυσμούς κρατών.

Δεν αποτελεί εξ άλλου εξαίρεση, αλλά κανόνα το γεγονός της απόσυρσης μετά από 10-15 χρόνια, εγκεκριμμένων και πολυδιαφημισμένων φαρμακευτικών προϊόντων, αφού προηγουμένως βέβαια μετρηθούν καμπόσα θύματα παγκοσμίως. Το 70% περίπου των ετησίως εγκρινόμενων φαρμάκων, αποσύρονται ως ακατάλληλα ή επικίνδυνα μετά από 10-15 χρόνια.

Οι κλινικές έρευνες και οι αποδείξεις που ζητούν από τα βότανα και τα φαρμακευτικά προϊόντα που προέρχονται από βότανα, οι υπεύθυνοι της Κοινότητας και αυτοί που κρύβονται πίσω τους, δεν είναι δυνατόν να κατατεθούν, για δυο απλούστατους λόγους: 1) τα προϊόντα αυτά είναι χαμηλού κόστους, οπότε καμμιά φαρμακοβιομηχανία δεν έχει συμφέρον να επενδύσει σ' αυτά, αφού δεν πρόκειται να βγάλει τα κέρδη που έχει συνηθίσει να βγάζει με τις χημικές πατέντες της, οπότε ή θα τα αγνοήσει, όπως γίνεται μέχρι σήμερα ή θα πρέπει ξαφνικά να αυξήσει υπερβολικά την τιμή τους, οπότε όμως πιθανόν να χάσει το αγοραστικό τους κοινό. Άρα προς τι να πάρει το ρίσκο;

2) οι παραδοσιακές αρχαίες ιατρικές που χρησιμοποιούν τα βότανα αυτά (ομοιοπαθητική ιατρική, Κινέζικη ιατρική, αγιουρβέδα, παραδοσιακές τοπικές ιατρικές με βότανα κ.λ.π), έχουν τελείως διαφορετικές μεθόδους προσέγγισης και θεραπείας του οργανισμού από τη λεγόμενη σήμερα, κλασσική δυτική ιατρική. Έχουν και τελείως διαφορετικούς στόχους θεραπείας. Ενώ για τη δυτική ιατρική, θεραπεία είναι η εξουδετέρωση, προσωρινή ή μόνιμη του εκάστοτε αναδυόμενου συμπτώματος, η Ομοιοπαθητική π.χ, όντας ολιστική, εννοεί ως θεραπεία το να φέρει τον ασθενή στην κατάσταση υγείας όπου θα είναι ελεύθερος από πόνο, από πάθος και από εγωκεντρισμό, στο μέτρο που του επιτρέπουν οι γενετικές προδιαγραφές και το επίπεδο υγείας στο οποίο βρίσκεται πριν την έναρξη της θεραπείας του (Γ.Βυθούλκας, ορισμός της υγείας). Έτσι θα μπορέσει να έλθει σε ισορροπία και αρμονία με τον εαυτό του και το περιβάλλον του και θα γίνει δημιουργικός και για τον εαυτό του και για το περιβάλλον του.

Είναι προφανές οτι προσπαθούν να βάλουν μέσα στο καλούπι που τους βολεύει κι εξυπηρετεί τη χρυσοφόρα βιομηχανία εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου, που θρέφει και στηρίζει την παγκόσμια ισχύ τους, φιλοσοφίες και θεραπευτικές μεθόδους τελείως διαφορετικές, επειδή οι ίδιοι ξέρουν καλά, οτι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Απλά ποντάρουν στην αφέλεια και στην αδιαφορία των πολιτών και νομίζουν οτι ο κόσμος δεν θα καταλάβει τι κρύβεται πίσω από τις έντεχνα διαλεγμένες φράσεις, του ελέγχου δήθεν όλων των κυκλοφορούντων σκευασμάτων για το καλό της δημόσιας υγείας.

Είναι σαν τον Προκρούστη, που έκοβε τα πόδια ή ξερίζωνε τα κεφάλια των περαστικών, επειδή και καλά, προσπαθούσε να τους κάνει να εφαρμόσουν όλοι στα μέτρα του κρεβατιού του. Ο στόχος βέβαια ήταν άλλος, η καταλήστευση και η εξόντωση τους. Τη λύση στο μύθο, την έδωσε ο Θησέας. Τη λύση σήμερα μπορούμε να δώσουμε όλοι μαζί, απαντώντας σ' αυτούς που παίζουν με τις ζωές μας, για να ενισχύσουν τη δύναμη και τον πλουτισμό τους.

Γι' αυτό το λόγο η υπογραφή στην αίτηση και η διάδοση αυτού του μηνύματος σε όσους περισσότερους μπορούμε, μπορεί να αποτελέσει την αρχή για την αναίρεση των απαιτήσεων της Οδηγίας 2004/24/ΕC. (Το κείμενο της διαμαρτυρίας, δυστυχώς,  είναι μόνον στα Αγγλικά)

http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html

Η απόφαση σχετικά με την κυκλοφορία των βοτάνων και των φαρμακευτικών προϊόντων φυτικής προέλευσης, δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Είναι ένα κομμάτι μόνο από την προσπάθεια να ελεγθεί η υγεία, η νοημοσύνη και η ίδια η ύπαρξη των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα, μέσω της διατροφής και των εφαρμοζόμενων θεραπειών. Ο CODEX ALIMENTARIUS που ξεκίνησε από την Αμερική και βεβαίως υιοθετήθηκε και από την Ε.Ε, στην ουσία απαγορεύει το δικαίωμα καλλιέργειας και πώλησης βιολογικών προϊόντων, όπως και το δικαίωμα των καλλιεργητών στις διάφορες χώρες να κρατούν και να αναπαράγουν τους τοπικούς παραδοσιακούς σπόρους και ποικιλλίες. Επιβάλλει τον παγκόσμιο έλεγχο των καλλιεργειών, μέσω των μεταλλαγμένων σπόρων που διαθέτουν δυο τρεις εταιρίες κολοσσοί. Επιβάλλει, δήθεν για λόγους υγείας και προστασίας των πληθυσμών από τρομοκρατικές ενέργειες, την ακτινοβόληση όλων των τροφίμων, πριν από τη διάθεση τους στο εμπόριο. Έτσι είναι σίγουρο οτι τα τρόφιμα που θα τρώμε θα είναι νεκρά, χωρίς βιταμίνες, που θα καταστρέφονται κατά την ακτινοβόληση. Αυτό σε συνδυασμό με την απαγόρευση αναγραφής στην ετικέττα των προϊόντων αν στα συστατικά τους περιλαμβάνονται μεταλλαγμένα προϊόντα (για να εξασφαλιστούν ίσοι όροι για το εμπόριο, είναι η επίσημη δικαιολόγηση) και την απαγόρευση χρήσης βοτάνων και φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής, θα μειώσει στα σίγουρα αρκετά τον πληθυσμό της γης και θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα υγείας σε όσους επιβιώσουν, τα οποία θα έρχονται να λύσουν τα πολύτιμα χημικά σκευάσματα των φαρμακοβιομηχανιών, που μαζί με τους γίγαντες παραγωγής μεταλλαγμένων σπόρων και ζώων, εμπνεύστηκαν κι επέβαλαν τους πρωτοφανείς αυτούς όρους.

Στις Η.Π.Α πολλοί νοήμονες πολίτες και ανάμεσα τους βέβαια επιστήμονες μη εξαρτώμενοι από τα μεγάλα τραστ, έχουν ξεσηκωθεί και διεκδικούν το αυτονόητο από την εποχή εμφάνισης του ανθρώπου στη γη: το δικαίωμα συνδέσμου του με τη γη του, το δικαίωμα του να καλλιεργεί τη γη του και να ζει με τα προϊόντα της, το δικαίωμά του στη ζωή. Εν τούτοις οι αρχές δεν κάνουν πίσω. Πολλοί μικροκαλλιεργητές στην Καλλιφόρνια και αλλού, διώκονται σαν εγκληματίες και πολλοί επιστήμονες συκοφαντούνται ως παράφρονες.

Στην Αγγλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οργανώνονται μέσω διαδικτύου και μαζεύουν υπογραφές για να απαιτήσουν από τα τοπικά κοινοβούλια, τη μη εφαρμογή. Ίσως θα πρέπει κι εμείς να κάνουμε κάτι ανάλογο. Και γι αυτό το θέμα, όπως για όλα τελικά, μόνο η ενημέρωση και η μαζική συμμετοχή μας, μπορεί να αναστρέψει την πορεία της καταστροφής μας.

http://www.youtube.com/watch?v=J4evbifvOHI
http://www.youtube.com/watch?v=jKld1OOp6uM
http://www.youtube.com/watch?v=99IcZ1TtD_E
http://www.youtube.com/watch?v=h93lkcv6Ees
http://arcanumdeepsecrets.wordpress.com/2010/07/04/codex-alimentarius-the-last-days-of-health-freedom-documentary-video/

Comments