ΕΠΕΙΓΟΝ: ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ


                                                                   Μαρκόπουλο,  20 Απριλίου 2011


ΘΕΜΑ : ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


          Παρακαλώ θα ήθελα να κοινοποιηθεί η παρακάτω επιστολή μου στην δέκατη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την  Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2011 και ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιατρού Μαρίας Γιάννη – Πίντζου» του Δημαρχείου Μαρκοπούλου εν όψει συζήτησης για λήψη αποφάσεων της ημερήσιας διάταξης. Επίσης θα προωθηθεί και στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Με εκτίμηση,


Αρβανίτη - Πρεβεζάνου ΕΥΓΕΝΙΑ

     


Επισυναπτόμενα
1.     Επιστολή προς Δ.Σ. Δήμου Μαρκοπούλου
2.     Αντίγραφο Επιστολής προς Υπουργό Πολιτισμού

                                                                   Μαρκόπουλο,  20 Απριλίου 2011


ΘΕΜΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κύριε Δήμαρχε
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας  επισημάνω τα παρακάτω:

1ον.  Την έντονη δυσαρέσκεια μου για την σύγκλιση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 20.00, την ώρα δηλαδή που ψάλλεται ο Μυστικός Δείπνος σε όλες τις εκκλησίες, από τις πιο σημαντικές ημέρες της Πίστης μας.

3ον. Όσον αφορά το Νο 10 θέμα, τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ μια  ανταλλαγή γραπτών  επιστολών διαμάχης μεταξύ των δημοτικών συνδυασμών, αντί να διενεργήσετε  δημόσια ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή για πλήρη διάλογο όλων των εμπλεκομένων φορέων. Θεωρώ ότι αναλώνεστε, όταν την ίδια στιγμή καταρτίζεται το νέο θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, Με την ψήφιση του, θα δημιουργηθούν καινούργια συνεταιριστικά σχήματα επιχειρηματικής μορφής, ενώ δεκάδες συνεταιρισμοί δυστυχώς, θα κλείσουν.
Εξαίρεση πρέπει και μπορεί να αποτελέσει ο Συναιτερισμός ΜΑΡΚΟ, όπου ακόμα αν και βρίσκεται σε δεινή διαχειριστική θέση, πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να αναδιοργανωθεί για να στηρίξει υγιή, κοινωνική και επιχειρηματική συνεταιριστική δράση. Συνεπώς η κάθε απόφαση που ληφθεί θα πρέπει να διακατέχετaι από πνεύμα σύμπνοιας, συνεργασίας και να προκύπτει από ανθρώπους σοβαρούς , υπευθύνους και δημοκρατικούς .
4ον.  Κάθε Δημοκρατική Αρχή οφείλει να στηρίζει , να σέβεται και να βοηθάει να ακούγεται η γνώμη των πολιτών. Σύμφωνα με το  άρθρο 76 του Ν. Διοικητικής Μεταρρύθμισης  η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης επικουρεί το Δήμο στη διαδικασία οργάνωσης του συμμετοχικού τεχνικού προγράμματος και του συμμετοχικού προϋπολογισμού.  Ως εκ τούτου δεν μπορείτε να προβαίνετε σε λήψη αποφάσεων, χωρίς να έχει συγκληθεί προηγουμένως η Επιτροπή Διαβούλευσης, διότι θα θεωρηθούν άκυρες και υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν ανάλογες νομικές κυρώσεις.
          Κυρίες και κύριοι
Κάθε μία από τις αποφάσεις σας, έχει σοβαρές επιπτώσεις για το μέλλον της τοπικής μας κοινωνίας, την οποία έχετε υποχρέωση να υπηρετείτε να στηρίζετε και να συνυπολογίζετε την θέση της. Γι ΄αυτό λοιπόν  καλώ σύσσωμη την Δημοτική Αρχή να φροντίσει:
α) Να τηρηθούν οι θεσμοί,  η νομιμότητα και οι διαδικασίες
β) Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Διαβούλευσης, όπως προβλέπεται σύμφωνα με τις αρχές της συμμετοχής, του κοινωνικού ελέγχου, της επικουρικότητας, της διαφάνειας, της αμεροληψίας, της αντικειμενικότητας και της ίσης μεταχείρισης.-

Με εκτίμηση

Αρβανίτη – Πρεβεζάνου ΕΥΓΕΝΙΑ
Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης





 Μαρκόπουλο, 24 Σεπτεμβρίου 2010
Αριθμ. Πρωτ.ΠΟΡΕΙΑ-ΜΑΖΙ/3

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΤOYΡΙΣMOY
ΚΟΙΝ: -Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομίων Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε)

ΘΕΜΑ:      Συμμετοχή του Δήμου Μαρκοπούλου στο Δ.Σ. του
Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Δ.Ι.Ε.)

Κύριε Υπουργέ,
Όπως είναι γνωστό, στα διοικητικά όρια του Δήμου Μαρκοπούλου, έχουν εγκατασταθεί το Ιππικό Κέντρο και ο Ιππόδρομος Αθηνών. Στις εγκαταστάσεις αυτές πραγματοποιούνται οι ιπποδρομίες Ελλάδος και στην περιοχή έχει μεταφερθεί η διοίκηση του ΟΔΙΕ.

Για να διασφαλιστεί η περιβαλλοντική προστασία και ανάπτυξη της περιοχής απαιτείται η συμμετοχή οργάνων που έχουν ειδικό και άμεσο δεσμό µε τον τόπο,  πρακτική η οποία ίσχυε άλλωστε και στις παλαιότερες εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Δήμο Καλλιθέας, για την διευθέτηση των τοπικών αναγκών.
Θεωρούμε  λοιπόν, αναίτιο τον αποκλεισμό του εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής Μαρκοπούλου     από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Δ.Ι.Ε.
Ζητούμε να ορίσετε εκ νέου μόνιμη άμισθη θέση για το Δήμαρχο ή για εκπρόσωπο του Δήμου Μαρκοπούλου αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, ώστε να υπάρξει η  συνέχιση του θεσμού εκπροσώπησης του Δήμου ως μέλος στο Δ.Σ. του ΟΔΙΕ. Θέτουμε δε υπόψη σας ότι η αιτιολόγηση αποκλεισμού της Δημοτικής Αρχής δεν υφίσταται πλέον, αφού ο τελευταίος Δήμαρχος Μαρκοπούλου δεν θα συμμετέχει στην συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση.
Η  παρέμβαση σας και η λήψη νέας διορθωτικής απόφασης θα εξασφαλίσει την αναγκαιότητα συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης στον έλεγχο του Οργανισμού, ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων του στην περιοχή.
Αναμένοντας την θετική σας απάντηση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Με εκτίμηση

Αρβανίτη  Πρεβεζάνου Ευγενία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Ελλάδος  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ
- Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου

Comments