Η Φλόγα των Special Olympics, ξεκίνησε


Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο
Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημέρωση για την φλόγα της ελπίδας


" -  Οι Special Olympics δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά και νέους με ειδικές ικανότητές να μας αποδείξουν ότι είναι νικητές στον αθλητισμό αλλά κυρίως στην ζωή. Καλά επιτυχία.."

Ευγενία Αρβανίτη - Πρεβεζάνου
τ. Βουλευτής Αττικής




Μετά την πενθήμερη (4-8 Σεπτεμβρίου) πορεία της επί ελληνικού εδάφους σε Κομοτηνή, Καβάλα, Θάσο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η «Φλόγα της Ελπίδας» αναχώρησε για τις Βρυξέλλες συνοδευομενη από την 74μελή Ελληνική Αποστολή, που θα συμμετάσχει στους Θερινούς Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2014 Special Olympics που θα διεξαχθούν στην Αμβέρσα από 9 – 21 Σεπτεμβρίου.
Τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα αγωνιστούν σε 9 αθλήματα και συγκεκριμένα: Κολύμβηση, Ποδηλασία, Στίβο, Ποδόσφαιρο 7 x 7, Τζούντο, Μπάντμιντον, Unified Πινγκ – Πονγκ, Unified Μπάσκετ και Μπότσε.
Η "Φλόγα της Ελπίδας",  ξεκίνησε το ταξίδι της στις 4 Σεπτεμβρίου από την Αρχαία Ζώνη της Αλεξανδρούπολης, θα υποδεχθούν στις Βρυξέλλες, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τις 9-13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία επί βελγικού εδάφους για να τερματίσει το ταξίδι της το απόγευμα της 13ης Σεπτεμβρίου στο Στάδιο Palais 12-Brussels Expo, όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης, για ν' ανάψει ο βωμός, σηματοδοτώντας την έναρξη των Αγώνων. 

Comments