26η Οκτωβρίου – Η σημαντικότερη ημέρα της Θεσσαλονίκης

                               Ημέρα γιορτής του πολιούχου της  Αγίου Δημητρίου σε συνδυασμό 
agios dimitrios
Την νύχτα της 26ης  προς 27ης Οκτωβρίου υπογράφεται μεταξύ του αρχηγού του ελληνικού στρατού διάδοχο Κωνσταντίνο και του Τούρκου αρχιστράτηγου Χασάν Ταξίν πασά πρωτόκολλο παράδοσης της πόλης. Κατά την περίοδο της πολιορκίας της πόλης μέχρι την παράδοσή της  πολύς κόσμος έβλεπε τον Άγιο Δημήτριο στα τείχη της και υπάρχουν μαρτυρίες για θαύματα του Αγίου. Αυτός είναι ο λόγος που έχει συνδεθεί το όνομά του με την Θεσσαλονίκη και τιμάται ως προστάτης και πολιούχος της.Είναι τιμή και υποχρέωση των πολιτών της να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου και το κάνουν πάντα με ευχαρίστηση και χαρά .

Η Θεσσαλονίκη είναι η συμπρωτεύουσα της Ελλάδος (παλαιότερα η συμβασιλεύουσσα της Κωνσταντινουπόλεως) και μια από της ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης, Η πολιτικογεωγραφική της θέση την καθιστά κυρίαρχο της περιοχής και πρωτεύουσα των Βαλκανίων.
Aύριο μετά την παρέλαση κάντε τη βόλτα σας στο πλακόστρωτο της παραλίας περνώντας από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Λευκό Πύργο και την πλατεία Αριστοτέλους και μην ξεχάσετε να πιείτε τον πρωινό σας καφέ στην παραλία με θέα τον Θερμαϊκό και τον Λευκό Πύργο. Μη ξεχάσετε το μεσημέρι να γευτείτε τους εκπληκτικούς μεζέδες και τα τσίπουρα στα ταβερνάκια της πλατείας Άθωνος, στα Λαδάδικα και στην Άνω πόλη. Το βράδυ στα μπαράκια της παραλίας, στο Λιμάνι, και γενικότερα στο κέντρο μπορείτε να πιείτε το ποτό σας και να περάσετε καλά με την παρέα σας. Όταν φύγετε μη παραλείψετε να πάρετε τα πασίγνωστα τσουρέκια  Τεκερνλή και τα διάσημα τρίγωνα Πανοράματος Ελενίδη! 
Η σημερινή Θεσσαλονίκη είναι η πιο ερωτική πόλη της Ελλάδος και έχει τους πιο ευχάριστους και φιλόξενους πολίτες ! 
Ντίνα Γραμματικοπούλου
http://about-woman.gr/26-oktovrioy-h-shmantikoterh-hmera-ths-thessalonikis/

Comments