1 Aπριλίου 2015 Επίσκεψη σε φορείς του Πύργου Ηλειας

Τεταρτη 1 Aπριλίου 2015

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
Επίσκεψη σε φορείς του Πύργου Ηλείας  της κα ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ πρ.  ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο), αν. τομεάρχου κοινοβουλευτικού τομέα Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Την Τρίτη 1 Απριλίου 2015, η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία τ. Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης της Αντιδημάρχου Δήμου Πύργου, κας Ανδριάννας Αγγελακοπούλου, επισκέφτηκε τον σύλλογο Γυναικών Πύργου «οι Πυργιώτισσες» και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της επαρχίας ενώ ανανέωσε την πρόσκληση της να επισκεφθεί την περιοχή την ημέρα της Μητέρας.
Επίσης συζήτησε με την κα Κωνσταντίνα Πανέτα, Διευθύντρια αιμοδοσίας Νοσοκομείου Πύργου για την δημιουργία  συλλόγου αιμοδοτών νομού Ηλείας όπου θα μπορεί να στηριχτεί στο μέλλον  οικονομικά από τα διαρθρωτικά ταμεία.
Αναφορά έγινε και στην προτεινόμενη οργάνωση και λειτουργία των τριών Νοσοκομειακών μονάδων νομού Ηλείας Πύργου, Κραίστενας και Αμαλιάδας, οι οποίες υπολειτουργούν , όπου προτείνονται κεντρικός και από κοινού για όλο τον νομό, σχεδιασμός δράσεων, με κεντρικό Νοσοκομείο – εφημεριακό κέντρο στον Πύργο και συγκεκριμένο – διαφορετικό ρόλο και εξειδίκευση των  μικρότερων νοσοκομείων της Κρέσταινας και Αμαλιάδας τα οποία έχουν έλλειψη σε στελέχωση, με την δημιουργία παιδιατρικού, νοσοκομείου, ψυχιατρικού, ή κέντρου τραύματος.
Ευχάριστη νότα σε όλη την συζήτηση καθώς και ο χώρος προσφερόταν ήταν  η μουσική έκπληξη των παρευρισκομένων από τον Κύπριο γιατρό, κ. Χρήστο Γεωργιάδη, γενικό χειρούργο, ο οποίος αγάπησε τον Πύργο και έγινε μόνιμος κάτοικος.

Δοθείσης ευκαιρίας και συνοδευόμενης  από τους  κ.  Παναγιώτη Τσιλιμίγκρα και κ. Ανδρέα Γιατρά, η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία ως αν. τομεάρχης κοινοβουλευτικού τομέα Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Πύργου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της, ενημερωθηκε από τον κ. Κων Νικολούτσο, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, ο οποίος  παρουσίασε τα έργο του Επιμελητηρίου, συζητήθηκαν αναπτυξιακά ζητήματα του νομού και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Επίσης, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην «ανισότητα που υπάρχει μεταξύ νομών σε σχέση με την περιφέρεια, καθώς ανέφερε και το σκάνδαλο σχετικά με τα κονδύλια των πυρόπληκτων Ηλείας τα οποία δεν έφτασαν ποτέ στην Ηλεία αφού τα διαχειρίστηκε το Επιμελητήριο Πειραιά.» 
Μεταξύ άλλων ενημερώθηκε  ότι τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σγουρίδης την περιοχή για να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή, σε θέματα αρμοδιότητας του.

Επιπλέον, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα στηρίξουν την κατασκευή αναπτυξιακών υποδομών όπως η δημιουργία περιφερειακών δικτύων, την προώθηση ανακατασκευής του δρόμου 111 και άμεση έναρξη των εργασιών εθνικής οδού σύμφωνα με τον υπάρχοντα εγκεκριμένο σχεδιασμό και όχι σε νότιο επανασχεδιασμό καθώς  θα υπάρξει πέρα από πολλών ετών καθυστέρηση και απώλεια σημαντικών ευρωπαϊκών κονδυλίων, για την απορρόφηση των οποίων έγινε εκτενής συζήτηση. Ωστόσο σε περίπτωση αρρυθμιων στον σχεδιασμό μπορουν να υπαρχουν συμπληρωματικες μελέτες κυριως σε σημεια που δεν εξυπηρετουνται οι κατοικοι περιοχων και αναδιάρθρωση  του προϋπολογισμού κατα την διάρκεια εκτελεσης του εργου.
Επίσης έγινε σημαντική αναφορά σε θέσεις εργασίας κυρίως για την νεολαία που αποδημεί ενώ σημαντική είναι η στήριξη των ΤΕΙ και κυρίως του τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνίας, όπου παρουσιάζει σημαντικό  εκπαιδευτικό έργο.
Αναφορά έγινε και στο λιμάνι του Κατάκολου το οποίο μπορεί να προσφέρει σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη. Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος, προσέφερε στην  κα Αρβανίτη Πρεβεζάνου Ευγενία δώρα με τοπικά προϊόντα.

Τέλος με στελέχη της συντονιστικής επισκέφτηκε το ξενοδοχείο Ιονιαν το οποίο ανήκει στον υποψ. Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. πολιτευτή Ηλείας κ. Απόστολο Κατσιφα όπου συζήτησαν για τα προβλήματα του τόπου και τις μελλοντικές δράσεις .Η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία,  ανέφερε:

              - « Η όποια μέχρι σήμερα ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι ανατολικοβαρής. 
Η Δυτική Ελλάδα βιώνει την απόλυτη εγκατάλειψη ενώ θα πρέπει κάθε νομός να αναπτύσσεται ανάλογα με την ταυτότητα του.
              Η Ηλεία έχει να προσφέρει πολλά στην πατρίδα μας
              Η φιλοξενία αλλά και η προσφορά των Πυργιωτών από γυναίκες, επιχειρηματικό κόσμο και  πολίτες, ήταν συγκινητική. Η ολιγόωρη επίσκεψη μου μετατράπηκε σε 24/ωρη παραμονή και  αξιόλογοι συναγωνιστές έγιναν πολύτιμοι φίλοι μου.
              Ευχαριστώ από καρδιάς την κα Κων/να Πανέτα, διευθύντρια αιμοληψίας νοσοκομείου Πύργου,  η οποία κατόπιν παράκλησης μου, ανταποκρίθηκε για τις ανάγκες αίματος  ασθενούς!»

Α.Π.Ε./2-4-2015
 Από δεξιά η Αντιδημάρχος Δήμου Πύργου, κα Ανδριάννα Αγγελακοπούλου, 
Πρόεδρο του σύλλογο Γυναικών Πύργου «οι Πυργιώτισσες»
Με την κα Κωνσταντίνα Πανέτα, Διευθύντρια αιμοδοσίας Νοσοκομείου Πύργου, 
τον . κ.Παναγιώτη Τσιλιμίγκρα και τον Κύπριο γιατρό, κ. Χρήστο Γεωργιάδη, γενικό χειρούργο 

Με τους  κ.κ. Ανδρέα Γιατρά, Κωνσταντίνο Νικολούτσο, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας,και Παναγιώτη Τσιλιμίγκρα 


Comments