5 Απριλίου 2015_Επίσκεψη στην έκθεση «Παλαιότυπα – Ελληνικές Φορεσιές και Άρματα απ’ την εποχή του 21»

5 Απριλίου 2015
Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο
 

Επίσκεψη στην έκθεση «Παλαιότυπα – Ελληνικές Φορεσιές και Άρματα απ’ την εποχή του 21», στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου οργανωμένη από τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ΛΙΑΡΟΣ»
Στο πλαίσιο του εορτασμού της189ης επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Ιερής Πόλεως Μεσολογγίου, παρουσιάζεται  στο «Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου» η έκθεση ιστορικών κειμηλίων και παραδοσιακών φορεσιών με τίτλο  «Παλαιότυπα – Ελληνικές Φορεσιές και Άρματα απ’ την εποχή του 21» από την ιδιωτική Συλλογή του συλλέκτη Χρήστου Κατσαμπάνη.
Μανιώδης συλλέκτης και μελετητής σπάνιων και μοναδικών κομματιών εκείνης της εποχής, ο Χρήστος Κατσαμπάνης, με κίνητρό του, το συναίσθημα που τον κυριεύει όταν αγγίζει αντικείμενα με τα οποία  έχουν συνδεθεί οι πρόγονοί μας, γράφοντας την ιστορία του τόπου μας. Η συλλογή του είναι μοναδική στο είδος της και ανεκτίμητης αξίας καθώς αποτελεί μια γέφυρα που ενώνει  την σημερινή Ελλάδα με αυτήν της εποχής της Επανάστασης του 1821.
Στην συλλογή περιλαμβάνονται παλαιότυπα από τον 15ο μέχρι τον 19οαιώνα.μεγάλης ιστορικής αξίας, χαρακτικά και βιβλία που τυπώθηκαν πριν από αιώνες. Περιλαμβάνονται ακόμα, εξαιρετικές, παραδοσιακές φορεσιές, από πολλές περιοχές της Ελλάδας και  εκπληκτικά άρματα (καριοφίλια, μακρύκαννα πυροβόλα, σπαθιά.) τα  οποία είναι όλα χειροποίητα και μοναδικά, από τους αγώνες του ’21.-
 Α.Π.Ε./5-5-2015

























Comments