Παρουσία στον Πύργο Ηλείας, της κας ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ πρ. Βουλευτού ΑΝ.ΕΛ, σε εκδήλωση για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης


Σάββατο, 30 Μαΐου 2015
Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
Παρουσία στον Πύργο Ηλείας, της κας ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
πρ. Βουλευτού ΑΝ.ΕΛ, σε εκδήλωση για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης


Το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία, πρ. Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παραβρέθηκε στην εκδήλωση με θέμα  «Η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και οι δυνάμεις επιβιώσεως του Ελληνισμού», η οποία διενεργήθηκε στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΙΟΝΙΟΝ στον Πύργο. Την εκδήλωση παρουσίασε η επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων κα Γεωργία Χατζή – Σπηλιοπούλου και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κωνσταντίνος Χολέβας, αρθρογράφος και πολιτικός αναλυτής.
Η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία, στην παρουσία της μεταξύ άλλων ανέφερε:
   - "....Την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου 1453, "εάλω η Πόλις" αλλά όχι οι   Έλληνες. Αυτό  άλλωστε το απέδειξαν οι μελέτες που έκαναν είκοσι οκτώ (28) πανεπιστήμια της Ευρώπης, με την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η επιστήμη της γενετικής, η οποία  μελετά το DNA, αποκαλύπτει ότι η καταγωγή του ατόμου, προκύπτει από το μιτοχονδριακο DNA, το οποίο μεταβιβάζεται από την μητέρα στη κόρη και κυρίως δεν «επιμολύνεται» με ξένα DNA. Αποδείχτηκε λοιπόν, ότι οι σημερινοί Έλληνες, σε ποσοστό τουλάχιστον 70%, είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Τι σημαίνει  αυτό; Σημαίνει ότι οι Έλληνες παρ΄ όλα τα τετρακόσια χρόνια της Τουρκοκρατίας, δεν αλλοιώθηκαν γενετικά.  
Ζούσαμε αιχμάλωτοι, αλλά όχι  σκλάβοι.  
Σήμερα, σε όσους νομίζουν ότι θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς, απειλές και φτώχεια, τους λέμε ότι οι Έλληνες είμαστε πολλά περισσότερα από  όσα  πιστεύουν. Το ελληνικό Γένος επιβίωσε και θα επιβιώσει αγωνιζόμενο μέχρις εσχάτων. Και επειδή  πάντα έρχεται  η μέρα της Κρίσης, να θυμούνται  όλοι, φίλοι  και εχθροί της πατρίδας, αυτό  που γράφεται στην Αγία  Σοφία, "Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν".
Αργότερα η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία είχε  συνάντηση με τον  κ. Ζώη Γαλανοπουλο, δικηγόρο και εκπρόσωπο της κίνησης "εν φυλακή ημήν", ο οποίος μεταξύ άλλων την ενημέρωσε για τις Φυλακές Τρίπολης. Ανέφερε ότι η διαβίωση των κρατουμένων είναι δύσκολη και παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με το άρθρο 3 ειδικής συμφωνίας για  άτομα που έχουν να κάνουν σε συνθήκες κράτησης. Επίσης, υπάρχουν κρατούμενοι όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, καθότι  οι συγκεκριμένες φυλακές είναι το μοναδικό, στην Ελλάδα, με την ιδιότητα σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης ηθών,δηλαδή ατόμων τα οποία κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα. Καθώς είναι υπερπλήρης ο αριθμός των κρατουμένων, ο κ. Ζ. Γαλανόπουλος τόνισε την ανάγκη λειτουργίας του γενικού καταστήματος κράτησης Πελοποννήσου, ενώ φοβάται αυτοδικία την περίπτωση της μικρής Άννυ.  
Η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία συμφώνησε ότι:
- Μέχρι οι κρατούμενοι επανενταχθούν στην κοινωνία, οφείλουμε, να στηρίζουμε ηθικά και οικονομικά τις οικογένειές τους με προσφορά  βοήθειας, όπως οι ΑΝ.ΕΛ. το αποδεικνύουν, μέσα από πράξεις αλληλεγγύης.

Επίσης, το Σάββατο της 30ης Μαΐου 2015 στον Πύργο, ήταν ξεχωριστή ημέρα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η Γραμματεία Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Ανεξάρτητων Ελλήνων με επικεφαλής την σεμνή και ακούραστη Γραμματέα, κα Μίκα Παππά-Σέβου, σε συνεργασία τον περιφερειάρχη Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας, κ.Τάκη Τσιλιμίγκρα και τα ακούραστα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. προσέφεραν σε 70 οικογένειες τρόφιμα και είδη ένδυσης, την μεταφορά των οποίων, φρόντισε ο δυναμικός υποψ. Ευρωβουλευτής  κ. Δημήτρης Κιούσης.
Σε δείπνο που παρέθεσε ο πάντα φιλόξενος κ Απόστολος Καπνίσης, στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για την άλωση της Κωνσταντινούπολης και στα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ.  η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία,  είπε:
  -  Τα συγχαρητήρια, σε όσους μόχθησαν για μία τόσο ανθρώπινη προσφορά,  στους δοκιμαζόμενους από την κρίση, συμπολίτες μας, είναι υποδεέστερα της προσπάθειας!   
                Εύχομαι δύναμη  σώματος  και αντοχή  ψυχής !

 Α.Π.Ε/2-6-2015

  
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Το Ευαγγέλιο, αναφέρει στους Λόγους του Κυρίου: «Επείνασα γαρ και εδωκατέ μοι φαγείν, εδίψησα, και εποτίσατέ με, ξένος ημήν και συνηγάγετέ με, γυμνός και περιβάλλετε με, ησθένησα και επισκέψασθέ με, εν φυλακή ημήν και ήλθατε προς με». (στίχος 36).


Comments