Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και το στρατόπεδο εκπαίδευσης Μεσολογγίου

          Παρουσία της κας Αρβανίτη - Πρεβεζάνου Ευγενίας στην επιμνημόσυνη Δέηση στον Τύμβο των Ηρώων  Εξοδιτών  

Στις εκδηλώσεις του εθνικού, θρησκευτικού λεβεντοπανήγυρου του Άη - Συμιού, που σήμα κατατεθέν της ιστορικής πόλης του Μεσολογγίου παραβρέθηκε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η κα ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας, πρ. βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Την Κυριακή, μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης Δέησης στον Τύμβο των Ηρώων, συζήτησε με εκπρόσωπους φορέων της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους  στις φήμες για τις αλλαγές στον χάρτη των στρατοπέδων της Ελλάδας και κυρίως για την μετεξέλιξη του στρατοπέδου εκπαίδευσης Μεσολογγίου και τον πιθανό κίνδυνο, διακοπής της λειτουργίας του.
Άμεσα ζήτησε να ενημερωθεί αρμοδίωςόπου και διαπιστώθηκε ότι στα πλαίσια αναδιάρθρωσης της δομής των Ενόπλων δυνάμεων τα στρατόπεδα που θα παραμείνουν σε λειτουργία και σε ποιες περιοχές, είναι θέμα το οποίο προς το παρόν, εξετάζεται με προσοχή.
Όσο αφορά το κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από διάλογο και συναίνεση, με την τοπική  κοινωνία.
Ως εκ τούτου πρότεινε, άμεση δράση, ώστε να ενημερωθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις απόψεις των Μεσολογγιτων:
        -    «Η πτώση του Μεσολογγίου και της γύρω περιοχής, ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, με την απομάκρυνση των ΤΕΙ Μεσολογγίου, την αύξηση της ανεργίας και την υστέρηση εσόδων λόγω οικονομικής κρίσης. Η όποια προσπάθεια μου, θα είναι μάταιη αν δεν υπάρξει ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση με ανάλογο ψήφισμα δημοτικών και περιφερειακών αρχών.
Η διακοπή λειτουργίας του ιστορικού στρατοπέδου της Ι.Π. Μεσολογγίου,  θα σφραγίσει με δραματικό τρόπο την φτωχοποίηση των κατοίκων της πόλης.»




Α.Π.Ε./4-6-2015

Comments