Δήμος Θέρμου Συνάντηση με τον Δήμαρχο ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ - Το βιβλίο του συγγραφέα Γιάννη Β. Καρύτσα

Τρίτη, 2 Ιουνίου  2015
Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
Επίσκεψη στον Δήμο Θέρμου  της κας ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ, πρ. βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πολιτευτού Αιτωλοακαρνανίας.

Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία, τ. βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επισκέφτηκε μαζί με συνεργάτες της, τον Δήμο Θέρμου. Ως πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, με τον κ. Κωνσταντάρα Σπυρίδωνα, Δήμαρχο Θέρμου.
Στην άμεση επικοινωνία της κας Αρβανίτη–Πρεβεζάνου Ευγενίας, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, ο δήμαρχος Θέρμου, εξήγησε την σπουδαιότητα λειτουργίας των σφαγείων Θέρμου και έλαβαν την υπόσχεση άμεσης προώθησης και νομοθετικής τους ρύθμισης. Η λειτουργία των σφαγείων θα βοηθήσει  στην ανάπτυξη της περιοχής και στην δημιουργία δομών με νέες θέσεις εργασίας, όπως είναι η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ).
Ικανοποίηση υπήρξε από την θετική εξέλιξη όσο αφορά την συμμετοχή του Δήμου Θέρμου, στην σύμπραξη Ευρωπαϊκών πόλεων με λίμνες, για την οποία είχε ενημερώσει η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου, προ μηνός σε τηλεφωνική επαφή αλλά και για το πρόγραμμα ICE. Συζητήθηκαν επίσης θέματα, σχετικά με την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου και κυρίως για την προσέλκυση πόρων και κυρίως θρησκευόμενων τουριστών στην προσπάθεια σύνδεσης της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο Θέρμου, τόσο ως γενέτειρα περιοχή, όσο και για το έργο του Εθναπόστολου του Γένους, Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.
Στο τέλος της συνάντησης, ο κος Σπύρος Κωνσταντάρας, προσέφερε στην κα Ευγενία Αρβανίτη Πρεβεζάνου ένα σπουδαίο βιβλίο για την Ιστορική, Δημογραφική και Κοινωνική ανέλιξη του Θέρμου, που έγραψε ο συγγραφέας Γιάννης Β. Καρύτσας.
Στην συνέχεια  συνοδευόμενη  από φίλους και συνεργάτες  η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία επισκέφτηκε το Πετροχώρι. Είδαν τα άδεια μαγαζιά και συζητώντας με τους λιγοστούς κατοίκους διαπίστωσαν την δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους ακόμα και στην εξεύρεση κάποιου μεροκάματου που έχει φτάσει πλέον, στην εξευτελιστική αμοιβή των δέκα (10)  ευρώ.
Η κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία, στο τέλος την επίσκεψη της στον Δήμο Θέρμου δήλωσε:
- «Ο Δήμαρχος Θέρμου, κος Σπ. Κωνσταντάρας, είναι θετικό άτομο.  Αναζητά οτιδήποτε μπορεί να αναπτύξει τον Δήμο και να βοηθήσει τους κατοίκους όχι μονάχα με προσωρινές λύσεις ανάγκης αλλά σε πολλαπλά επίπεδα και με σχεδιασμό μέλλοντος.  Είμαι σίγουρη ότι, θα ενώσουμε δυνάμεις, γνώσεις και επαφές, για να αναδείξουμε την οποία αναπτυξιακή δυνατότητα υπάρχει στον τόπο και κυρίως σε τουρισμό και πολιτισμό, μακριά από την όποια κόμματο-λαγνεία του παρελθόντος.
Η λατρεία και η πίστη στις διδαχές του ΠατροΚοσμά, μας καθοδηγούν και μας ενώνουν. Και εμείς ακολουθούμε την ψυχή μας και όπως μας είπε ο ίδιος: ψυχή του πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής".

Α.Π.Ε/5-6-2015

                               “Θέρμο, Η ιστορική, δημογραφική και κοινωνική του ανέλιξη”


Τον Μάιο του 2015, κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Γιάννη Β. Καρύτσα, με τίτλο “Θέρμο, Η ιστορική, δημογραφική και κοινωνική του ανέλιξη”, 456 σελίδων.
Μια μεγάλη αγάπη για το Θέρμο, οδήγησε τον συγγραφέα, σ΄ έναν ερευνητικό άθλο, καταγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όλη την Ιστορία και Λαογραφία του τόπου παραθέτοντας πλήθος στοιχείων.
Τηλέφωνα επικοινωνίας με τον συγγραφέα Γιάννη Β.  Καρύτσα
Τηλ. 210-8679264        Κιν. 6946296277           


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Ιερομάρτυρας και Ισαπόστολος, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός (1714 - 24 Αυγούστου 1779), γνωστός και ως Πατροκοσμάς, ήταν Ελληνορθόδοξος μοναχός. Γεννήθηκε στο χωριό Μέγα Δένδρο Απόκουρου κοντά στο Θέρμο Τριχωνίδας στην Αιτωλία. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Κώνστας Δημητρίου.
Διαφωτιστής του Γένους, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, από όσα μέρη περνούσε, έκτιζε σχολεία και εκκλησίες. Ο λόγος του ήταν τις περισσότερες φορές προφητικός και τα λόγια του συγκλονιστικά, όπως το «Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα».......
Περισσότερες πληροφορίες στο http://tzennh.blogspot.de/2015/06/blog-post_8.html



Comments