ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-7-2012 ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6/2012
  ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η κα Αρβανίτη Πρεβεζάνου Ευγενία, πρ. Βουλευτής Αττικής, την Παρασκευή 17 Ιουνίου, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή  δίπλα στους κατοίκους της Ανατολικής Αττική, που για μία ακόμη φορά μαστίζεται η περιουσία τους από την λαίλαπα της φωτιάς.

Ενημερώθηκε από αξιωματικούς της πυροσβετικής, τον δήμαρχο του Σαρωνικού Φιλίππου Πέτρου και είχε πλήρη και επιτόπια παρακολούθηση της φωτιάς στο πυροφυλάκιο του ομίλου Θυμάρι "Αιολος".

Η κα Αρβανίτη Πρεβεζάνου Ευγενία, δοθείσης ευκαιρίας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

- "Για μία άλλη φορά βρισκόμαστε απέναντι στα στοιχεία της φύσης που καταστρέφουν περιουσίες  και την καταστροφή του λιγοστού φυσικού τοπίου που έχει απομείνει στην πολύπαθη αττική γη.

Ο κρατικός μηχανισμός φάνηκε για άλλη μία φορά ανεπαρκής στην διάσωση του φυσικού πλούτου μας καθώς και των περιουσιών των ανθρώπων .
Θεωρώ κατεπείγουσα ανάγκη την καταγραφή  των πολυπληθών οικισμών της Αττικής, οι οποίοι παραμένουν ακόμα εκτός σχεδίου πόλεων. Είναι τεράστια η ευθύνη όλων των μέχρι τώρα ιθυνόντων για την ολοκλήρωση του  εθνικού κτηματολογίου με χαρτογράφιση των δασικών περιοχών."

Η πρόληψη είναι το πρώτο που πρέπει υπάρχει με σωστό σχεδιασμό, εξοπλισμό των μονάδων πυρόσβεσης καθώς και με ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων με εκταινέστερη εκπαίδευση τους ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στην μεγάλη τους προσπάθεια.

Συγχαρητήρια σε όλους τους πυροσβέστες, στους δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς και στα μέλη των εθελοντικών ομάδων που μέσα από αντίξοες συνθήκες, επιτελούν κοινωνικό έργο με μηδαμινά εφόδια και εξοπλισμό και δείχνοντας απαράμιλλο θάρρος βρέθηκαν να αντιμετωπίσουν τα στοιχεία της φύσης."

Comments