ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2012»




Ο Πρόεδρος του Κινήματος «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», κ.Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε την Παρασκευή 8 Ιουνίου, την 23η Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια 2012», στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ ΕΞΠΟ, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Η έκθεση αποτελεί  κορυφαίο γεγονός της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας και έχει γίνει θεσμός πλέον για την χώρα μας και με την φετινή διοργάνωση μας προσφέρεται η ευκαιρία να αναδειχτεί, στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα, η διαχρονική αξία της ελληνικής ναυτιλίας, στην εθνική μας οικονομία.
Η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλία, κατέχει κυρίαρχο ρόλο στις θαλάσσιες μεταφορές και διακινεί πλέον των 3.300 πλοίων εκ των οποίων στα 2.000 περίπου κυματίζει η γαλανόλευκη σημαία.
Οι Έλληνες πλοιοκτήτες, ελέγχουν περίπου το 8% του παγκόσμιου στόλου, δηλαδή το 14,9% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητας αγαθών δια θαλάσσης.

Τον Πρόεδρο κ. Πάνο Καμμένο συνόδευαν η βουλευτής Αττικής κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενία,  οι κ.κ. Βασίλειος Πολίτης  και Ιωάννης Καλογερόπουλος, υποψήφιοι βουλευτές καθώς και στελέχη του κινήματος. Την ξενάγηση στην έκθεση έκανε ο κος Δούρος, πρόεδρος της Έκθεσης, ο οποίος ενημέρωσε ότι ή έκθεση πέραν των σημαντικών εμπορικών συμφωνιών οι οποίες επιτεύχθηκαν, απέφερε στην τοπική κοινωνία περισσότερα από 60 εκατομμύρια  ευρώ.

OI ANEΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το πρόγραμμά τους για την ΝΑΥΤΙΛΙΑ, προτείνουν:
·         Προσέλκυση της Ποντοπόρου Ελληνικής Ναυτιλίας.
·         Παροχή ισχυρών φορολογικών και οικονομικών κινήτρων σε νέους και παλαιούς ναυτικούς καθώς και σε εταιρείες που θα προσλαμβάνουν Ελληνικά πληρώματα, με παράλληλη απλοποίηση της έκδοσης και διατήρησης του ναυτικού φυλλαδίου
·         Άμεση μείωση του κόστους διατήρησης της Ελληνικής Σημαίας.
·         Ναυτιλία και Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη
·         Παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της υφιστάμενης Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με το καθεστώς της αυτοχρηματοδότησης, από ιδιώτες και εταιρείες νέων τεχνολογιών στην επισκευή και ναυπήγηση πλοίων και εκπόνηση μελέτης χωροθέτησης νέων Ναυπηγοεπισκευαστικών Ζωνών.
·         Δημιουργία αξιόπιστου Ελληνικού Νηογνώμονα
·         Εθνική Πρόσκληση στους Έλληνες Εφοπλιστές στο City του Λονδίνου, για τη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα, με στόχο τη δημιουργία Ελληνικής Ναυτιλιακής Πόλης, με ρητή δέσμευση του Ελληνικού Δημοσίου να παραχωρήσει δωρεάν, για 99 χρόνια, τα οικόπεδα για την ανέγερση των απαραίτητων κτιριακών εγκαταστάσεων. Η συμμετοχή των Ελλήνων Εφοπλιστών στα έργα υποδομής της «Ελληνικής Ναυτιλιακής Πόλης» θα είναι στο 60%, ενώ το υπολειπόμενο ποσό θα καλυφθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω της Νέας Ελληνικής Τράπεζας Επενδύσεων.
·         Εισαγωγή Ναυτιλιακού Συναλλάγματος Άμεση λήψη θεσμικών μέτρων και παροχή οικονομικών και φορολογικών κινήτρων στην Ναυτιλιακή Κοινότητα, για την επανεισαγωγή του Ναυτιλιακού Συναλλάγματος στην Ελλάδα και στο Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα.

Comments