Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας μπορεί να γίνει η περιφέρεια – φάρος για την Ελλάδα της Ανάπτυξης - Επιστολή σε Δημοτικές Αρχές Νομού



ΔΗΛΩΣΗ της 9ης Mαρτίου 2015 της κα ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
πρ. Βουλευτού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας

Δεν έχουμε την πολυτέλεια δημόσιων διαφωνιών και αντιπαραθέσεων μεταξύ πόλεων. 
Αντίθετα είναι επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας όμορων αστικών δομών, που προωθούν το μοντέλο δημιουργίας ενός έξυπνου δικτύου δημιουργικών πόλεων, ώστε να υπάρξει αμοιβαίο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό κέρδος. 
H συμβολή της Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση αποτελεσματικών κοινωνικών πολιτικών και δράσεων για τους πολίτες, είναι καθοριστική. Σε αυτή τη δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία καθώς υπάρχει κίνδυνος διακοπής της χρηματοδότησης των δήμων από την κεντρική κυβέρνηση, η μοναδική εισροή πόρων πέραν των δημοτικών τελών, θα αντλείται από Ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία θα κατευθύνονται κυρίως σε Έξυπνες Πόλεις με Συνδεδεμένη Αστική Ανάπτυξη (Smart Cities and Communities – SCC).
Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας μπορεί να γίνει  η 
περιφέρεια – φάρος για την Ελλάδα της Ανάπτυξης

ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
πρ. Βουλευτής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας


Ακολουθεί η πλήρης επιστολή η οποία απεστάλη εκ μέρους της κας Αρβανίτη - Πρεβεζάνου Ευγενίας, στις Δημοτικές Αρχές Αιτωλοακαρνανίας

ΠΡΟΣ:                  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΡΜΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΟΙΝ: ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

9 Μαρτίου 2015

ΘΕΜΑ: «2014-2020: Έξυπνες Πόλεις και Κοινότητες»

Κυρίες και κύριοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι,
η συμβολή της Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση αποτελεσματικών κοινωνικών πολιτικών και δράσεων για τους πολίτες, είναι καθοριστική. Σε αυτή τη δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία καθώς υπάρχει κίνδυνος διακοπής της χρηματοδότησης των δήμων από την κεντρική κυβέρνηση, η μοναδική εισροή πόρων πέραν των δημοτικών τελών, θα αντλείται από Ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία θα κατευθύνονται κυρίως σε Έξυπνες Πόλεις με Συνδεδεμένη Αστική Ανάπτυξη (Smart Cities and Communities – SCC).
Κυρίες και κύριοι,
με έκπληξη όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες, διαπιστώσαμε την πρόσφατη δημόσια διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα Δημάρχων Αγρινίου και Ι.Π. Μεσολογγίου.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια δημόσιων διαφωνιών και αντιπαραθέσεων μεταξύ πόλεων. Αντίθετα είναι επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας όμορων αστικών δομών, που προωθούν το μοντέλο δημιουργίας ενός έξυπνου δικτύου δημιουργικών πόλεων, ώστε να υπάρξει αμοιβαίο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό κέρδος.
Στο πλαίσιο αυτό, εξαιρετικά ενδιαφέρον για την Έρευνα και την Καινοτομία μέσω δικτύου πόλεων, είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα - Πλαίσιο με Α.Π. 6172/16-2-2015 (επισυνάπτω πρόσκληση), «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής  Ανασυγκρότησης – Τμήμα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Κρατικών Ενισχύσεων.
Καθώς η προσπάθεια διεκδίκησης μιας τόσο σημαντικής χρηματοδότησης είναι σημαντική προσπάθεια και η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων λήγει την 5η Μαΐου 2015, θα επιθυμούσα να παραστώ στην από κοινού, συνάντηση συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Κοινοτήτων, που θα διοργανώσετε.
Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας μπορεί να γίνει  η περιφέρεια – φάρος για την Ελλάδα της Ανάπτυξης.
Εν αναμονή πρόσκλησης σας,


ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
πρ. Βουλευτής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας
αν. Τομεάρχου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Συνημμένα:
Ε.Π. ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 (σελ.8)

Comments