Μεσολόγγι vs Aγρίνιο: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια δημόσιων διαφωνιών και αντιπαραθέσεων μεταξύ πόλεων!»

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
Τηλεφωνική επικοινωνία της κα Αρβανίτη – Πρεβεζάνου Ευγενίας,
στον ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟ, Δήμαρχο Μεσολογγίου

Η κα Ευγενία Αρβανίτη - Πρεβεζάνου, πρ. βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, - πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας, ενημέρωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νικόλαο Καραπάνο, δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, ότι στην διάρκεια της επίσκεψης της στο Δημαρχείο Αγρινίου, ως Μεσολογγίτισσα αναφέρθηκε και στα ποικίλα δημοσιεύματα και αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών τα οποία διαμείβονται μεταξύ των Δημοτικών Αρχών Μεσολογγίου και Αγρινίου και κυρίως για την ένταση η οποία δημιουργήθηκε, στους Μεσολογγίτες.
Ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου, διευκρίνισε ότι ποτέ δεν θέλησε να υποτιμήσει την Ι.Π. Μεσολογγίου, ιστορικά και πολιτιστικά. Η όλη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πόλεων Αγρινίου και Μεσολογγίου, έγινε μάλλον, εξαιτίας παρεξήγησης των λεγόμενων του, καθώς εξέφραζε δημόσια το παράπονο του, για την άρνηση συνεργασίας του Δήμου Μεσολογγίου σε κατάθεση κοινού προγράμματος, σχετικά με  κοινωνικές δομές.
Η κα Ευγενία Αρβανίτη - Πρεβεζάνου, ενημέρωσε και για την επιστολή την οποία επέδωσε στο Δήμαρχο Αγρινίου, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ΅Δεν έχουμε την πολυτέλεια δημόσιων διαφωνιών και αντιπαραθέσεων μεταξύ πόλεων» και αναφερόμενη στον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού αφιέρωσε τους στίχους¨η διχόνοια οπού βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή, καθενός χαμογελάει ¨Πάρτο¨, λέγοντας, και συ...΅                
Τέλος η κα Ευγενία Αρβανίτη - Πρεβεζάνου, ενημέρωσε τον κ. Καραπάνο Ν., ότι ο Δήμαρχος Αγρινίου ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της για από κοινού προσπάθεια, της διεκδίκησης από την Ιερά πόλη Μεσολογγίου του θεσμού της “Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης”, εξέφρασε την επιθυμία του για συνεργασία, επιβεβαιώνοντας και την αμέριστη στήριξη του.

Α.Π.Ε./ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ:26-2-2015

Ενημερωτική επιστολή της κας Ευγενία Αρβανίτη - Πρεβεζάνου, 
η οποία απεστάλη ηλεκτρονικά στον Δήμο Μεσολογγίου


ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΥΠΟΨΗ: κ. Ν. ΚΑΡΑΠΑΝΟ
 Δήμαρχο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
ΚΟΙΝ: Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, 27 Φεβρουαρίου 2015   

«ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ  Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ»

Αξιότιμε Δήμαρχε,  κ. ΝΙΚΟΛΑΕ ΚΑΡΑΠΑΝΟ
Κυρίες και κύριοι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι,
σημαντικότατη πρωτοβουλία για την δημοτική αρχή μίας πόλης, είναι η ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της. Ανάλογες δράσεις και σχέδια επιδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία, καθώς συνεισφέρουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, προωθώντας την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή.
Ως Μεσολογγίτισσα, θα ήθελα  να λάβετε υπόψη σας την επιθυμία μου να συνεισφέρω στις πολιτιστικές δράσεις που αναδεικνύουν τη Ι.Π. Μεσολογγίου, ως το φωτεινό σημείο πολιτισμού και μεγαλείου με την ηρωική ΕΞΟΔΟ και θυσία των Ελεύθερων Πολιορκημένων, Ελλήνων και Φιλελλήνων, όπως η λειτουργία της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και η επιτυχής  διεκδίκηση του θεσμού της “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ”.
Κυρίες και κύριοι,
Δοθείσης ευκαιρίας θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι  με έκπληξη όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες, διαπιστώσαμε την δημόσια διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ των Γ. Παπαναστασίου και Ν. Καραπάνου, δημάρχων των πόλεων Αγρινίου καιΜεσολογγίου, αντίστοιχα.
Σε επίσκεψη μου, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, στον Δήμο Αγρινίου ο κ. Γ. Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε σε παρεξήγηση των λεγόμενων του, ενώ στην πρόσκληση μου (επισυνάπτω επιστολή, σελ.2) γιααπό κοινού προσπάθεια, της διεκδίκησης από την Ιερά πόλη Μεσολογγίου του θεσμού της “Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης”, εξέφρασε την επιθυμία του για συνεργασία, επιβεβαιώνοντας και την αμέριστη στήριξη του.
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,  κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
λαμβάνοντας υπόψη ότι στο μέλλον, η χρηματοδότηση των δήμων πέραν των δημοτικών τελών, θα αντλείται από Ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία κατευθύνονται κυρίως σε Έξυπνες Πόλεις με Συνδεδεμένη Αστική Ανάπτυξη οι παραπάνω δράσεις συνδεόμενες με Ναύπακτο, Αμφιλοχία, Ξηρόμερο, Βόνιτσα, Αστακό, Αγρίνιο κ.ά. πόλεις, θα αναδείξουν την πρωτεύουσα και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.
 θα είμαι πάντα δίπλα σας για κοινούς αγώνες.-

Από καρδιάς
ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
πρ. Βουλευτής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίαςαν. 
τομεάρχης κοινοβουλευτικής ομάδας Ανάπτυξης υποδομών και Δικτύων
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Comments