ΓΑΖΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Στα πλαίσια του συνεχιζόμενου αποκλεισμού της Γάζας το ισραηλινό κράτος εκτελώντας πειρατεία σε διεθνή ύδατα εξαπέλυσε αιματηρή επίθεση κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Οι ειδήσεις των διεθνών μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο για 10 νεκρούς και 60 περίπου τραυματίες. Η τρομοκρατική επίθεση κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου ξεσήκωσε σειρά αντιδράσεων του τουρκικού κράτους, έθεσε τον ελληνικό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων σε λειτουργία και προκάλεσε ανεπίσημες αντιδράσεις με διαμαρτυρίες.
ΕΜΒΛΗΜΑ του ΙΣΡΑΗΛ

Το έμβλημα του Ισραήλ καθιερώθηκε το 1948. Απεικονίζει ένα θρησκευτικό σκεύος, τη μενορά (γνωστή και σαν επτάφωτη λυχνία) και γύρω από αυτήν, εκατέρωθεν, δύο κλαδιά ελιάς, σύμβολο της ειρήνης. Επίσης, κάτω από τη μενορά υπάρχει η επιγραφή «Ισραήλ» (ישראל). Το έμβλημα τυπώνεται στο μπροστινό τμήμα των διαβατηρίων στη χώρα.
Ιστορικές εξελίξεις
Τον Ιούνιο του 2007 ξέσπασε Παλαιστινιακός εμφύλιος πόλεμος. Έκτοτε οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης ακολουθούν την Παλαιστινιακή Αρχή αναγνωρισμένη από την διεθνή κοινότητα και το Ισραήλ αλλά αυτοί της Γάζας διοικούνται από την οργάνωση Χαμάς που έχει ως στόχο της την καταστροφή του Ισραήλ και την ανακήρυξη Ισλαμικού Παλαιστινιακού κράτους.Στις 19 Δεκεμβρίου του 2008 η Χαμάς ανακοίνωσε μονομερώς τον τερματισμό της εκεχειρίας που είχε κηρυχθεί με το Ισραήλ και ταυτόγχρονα δεκάδες αυτοσχέδιες οβίδες από την Γάζα άρχισαν να πέφτουν καθημερινά μέσα και γύρω από την γειτονική Ισραηλινή πόλη Σντερότ στέλνοντας τον πανικόβλητο κόσμο στα καταφύγια αλλά προξενώντας μόνον ένα θάνατο και ελάχιστες υλικές ζημιές. Μια εβδομάδα σχεδόν μετά τη λήξη της εξάμηνης εκεχειρίας, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε 30 πυραύλους εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.400, ενώ τουλάχιστον 5.100 άνθρωποι τραυματίστηκαν.Το Ισραήλ κατηγορήθηκε για προφανή χρήση του απαγορευμένου λευκού φωσφόρου στις επιθέσεις του κατά της Γάζας και έγιναν παγκόσμιες διαδηλώσεις οργής κατά των επιθέσεων στη Γάζα ακόμη και από Εβραίους εκτός του Ισραήλ . Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο επικεφαλής της Αστυνομίας στην πόλη, μέλος της Χαμάς και πολλοί άμαχοι πολίτες και παιδιά. Η περιοχή της Γάζας δεν έχει ανοικοδομηθεί έκτοτε και παραμένει σε αποκλεισμό, αντιμετωπίζοντας προβλήματα σίτησης, ύδρευσης & υγιεινής. Το Ισραήλ κατηγορήθηκε επίσημα από όλες τις ισλαμικές χώρες, την Βολιβία, τον Ισημερινό (Εκουαδόρ), και την Βενεζουέλα η οποία μάλιστα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.
ΠΗΓΗ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB

Μία ακόμη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ εναντίων των Παλαιστινίων. Αυτήν την φορά στα διεθνή θαλάσσια ύδατα, εναντίων άοπλων σκαφών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους τις Γάζας. Χωρίς κανέναν λόγο 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.
Από το 1948 που το Ισραήλ παραβαίνοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ, ίδρυσε παράνομα στα Παλαιστινιακά εδάφη το κράτος του, συνεχώς παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου χωρίς ποτέ να του επιβληθούν κυρώσεις, χωρίς ποτέ κανείς να τιμωρηθεί. Μήπως πρέπει αυτήν την φορά, επιτέλους να υπάρξει μία σαφής καταδίκη από τον ΟΗΕ; Μήπως πρέπει αυτήν την φορά αυτοί που έδωσαν την εντολή τής επίθεσης κατά των αόπλων ακτιβιστών, να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στο διεθνές ποινικό δικαστήριο της Χάγης; Η πρακτική των τελευταίων δεκαετιών έχει αποδείξει ότι το Ισραήλ έχει χάσει από μακρού το μέτρο. Κάθε φορά, γίνεται και πιο βίαιο. Η ανοχή κάποιων είναι εμφανές ότι τροφοδοτεί όχι μόνο την αδιαλλαξία του, αλλά και τη στείρα επιθετικότητά του. Κάποτε αυτή η ανοχή θα πρέπει να σταματήσει γιατί αλλιώς η περιοχή αλλά και ο κόσμος ολόκληρος κινδυνεύουν από τα χειρότερα.
ΕΜΒΛΗΜΑ του ΠΑΚΙΣΤΑΝ

To Κρατικό Έμβλημα (εθνόσημο) του Πακιστάν καθιερώθηκε το 1954. Τόσο το πράσινο χρώμα του εμβλήματος, όσο επίσης το αστέρι και η ημισέληνος, σε πλάγια θέση, στην κορυφή, είναι σύμβολα του Ισλάμ, της κυριότερης θρησκείας στη χώρα. Στο κέντρο βρίσκεται ένας τετραγωνισμένος θυρεός, με τα κυριότερα γεωργικά προϊόντα του Πακιστάν την εποχή που καθιερώθηκε το εθνικό έμβλημα: βαμβάκι, γιούτα, τσάι και σιτάρι, ανά τετράγωνο.Το θυρεό περιβάλλουν δύο διασταυρούμενοι, στο κάτω μέρος, ανθοφόροι κλάδοι που εκπροσωπούν την πολιτιστική κληρονομιά των Μουγκάλ στο Πακιστάν. Τέλος στο κάτω μέρος βρίσκεται μια περγαμηνή, η οποία περιέχει το εθνικό ρητό της χώρας στη γλώσσα Ουρντού, το οποίο από δεξιά προς τα αριστερά λέει:Iman, Ittehad, Nazm, δηλαδή «Πίστη, Ενότητα, Υπακοή».

Comments