Υποχρέωση μου να συλλυπηθώ δημόσια την οικογένεια του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β'

Η περίοδος της βασιλείας του θα κριθεί από την αδέκαστη ιστορία. 

Η με κάθε τρόπο συγκίνηση του Ελληνικού Λαού για τον θάνατό του, ήταν αναμενομένη.
Η ανθρώπινη αλλά και η πολιτική διάσταση του θανάτου του τέως Βασιλέως των Ελλήνων και η ταφή του,  αποτελεί παγκόσμιο γεγονός με πολλές παραμέτρους, τόσον στην  Ελλάδα όσον και εις το εξωτερικό.
Δυστυχώς, το όλο θέμα χειρίσθηκαν πληβείοι του πνεύματος, ημιμαθείς αλλά και αμαθείς των ιστορικών γεγονότων και βεβαίως ατάλαντοι πολιτικοί που δεν αντελήφθησαν πόσο ζημίωσαν και πιθανόν θα ζημιώσουν μελλοντικά την Πατρίδα μας.

Η μικρόψυχη απόφασή να ταφεί ο τέως Βασιλεύς, συνταγματικός Ανώτατος άρχων της χώρας και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και Ολυμπιονίκης -αθάνατος που τίμησε τα ελληνικά χρώματα διεθνώς, ως απλός ιδιώτης, υποβίβασε αισθητά στην διεθνή και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη την πατρίδα μας, ως πολιτισμένο Κράτος δυσαρεστώντας όχι μόνο την οικογένεια του εκλιπόντος αλλά και τους διακεκριμένους συγγενείς του, αρκετοί εκ των οποίων είναι αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών.
Προσωπικά, με την ιδιότητα της  Έλληνίδας θεωρώ υποχρέωση μου να συλλυπηθώ δημόσια την οικογένεια του τέως Βασιλέως και να ευχηθώ ο Θεός να αναπαύσει την ψυχήν του.
                                                
Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου
Μsc, ΒΑ Eοικοινωνιολόγος - τ. Βουλευτής Αττικής

ΣΤΙΓΜΙΌΤΥΠΟ 

Το 1981 ο βασιλεύς Κωνσταντίνος Β" επέστρεψε μαζί με την οικογένειά του για λίγες ώρες στην Ελλάδα, ώστε να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του βασίλισσας Φρειδερίκης στο οικογενειακό κτήμα του Τατοΐου.

Ο  βασιλεύς Κωνσταντίνος μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο γονάτισε και φίλησε το Ελληνικό έδαφος.

Comments