1 & 2 Απριλίου 2023: "BUILDING FUTURES TOGETHER ” ΟΡΕΝ house ATHENS

Φωτογραφία στο NEWEL PSYCHIKO: Κτίριο του 1961, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Μιχαήλ Σωτάκη, το οποίο ανασχεδιάστηκε και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο από τους JC Architects το 2020-2022.
Με motto “Building futures together”, το Open House 2023, προσκαλεί να γνωρίσουμε το παρελθόν και να “χτίσουμε” μαζί το μέλλον
Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής της πόληςπου κατοικούμε. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο.  Στην διάρκεια της διοργάνωσης προσφέρονται δωρεάν ξεναγήσεις - open tours, σε κτίρια  με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και περιηγητικές διαδρομές -  open walks στην πόλη. 
Ενδιαφέροντα κτίρια, διαμερίσματα, γραφεία, ξενοδοχεία. Ανάμεσα στις φετινές περιηγήσεις  της Αθήνας ανοιχτά θα ειναι το ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟΝ, ΜΕΓΑΡΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, Α΄ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ PRINCETON, ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ και πάρα πολλά άλλα.

Δεκάδες άτομα μπήκαμε στην σειρά με αρκετή αναμονή και υπομονή, που αυτό και μόνο δείχνει το έντονο ενδιαφέρον όλων να απολαύσουμε ενδιαφέροντα κτίρια της Αθήνας. Σίγουρα σπογοητευτηκα διότι έχασα την περιήγηση στα αρχοντικά της Κηφισιάς εξαιτίας της βροχής. Έχασα επισης την εισόδο μου στην ΒΙΛΑ ΧΡΥΣΩΤΗ, λόγω πληρότητας αλλά και περιορισμούς στο ωράριο της δράσης. 
Αν θέλετε να μάθετε κάτι περισσότερο για την αρχιτεκτονική κουλτούρα και εξέλιξη της πόλης που ζούμε, περιπλανηθειτε μονοι σας η με παρέα. Μην παραλείψετε να συμμετάσχετε την επομένη φορά. Μην προσπαθήσετε να τα επισκεφτείτε όλα. Δεν προλαβαινετε! Υπάρχει επισης περίπτωση να μην σας εντυπωσιασουν τα κτίρια που θα επισκεφθείτε, αλλά μην σπογητευτειτε. Επιλέξτε, προγραμματιστε και πάρτε ιδέες για τις επόμενες φορές.
Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator  
Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διαπροσωπικών Σχέσεων

.

Comments