Περί Γερμανικής γλώσσας....

Η Γερμανία αγρίεψε για τα καλά. Πάνε οριστικά οι εποχές που εξαιτίας των ενοχικών της συνδρόμων, το έπαιζε καλή με όλους. Σήμερα, εκτός από τη κυριαρχία της στην ΕΕ, και το ότι το παίζει (επειδή μάλλον είναι) αφεντικό στην ευρωζώνη, βλέπουμε να αναδύεται και μια, δειλή αρχικά, επιστροφή στον περίφημο γερμανικό σωβινισμό που επί δεκαετίες αποτελούσε ταμπού. Οι Γερμανοί προβάλουν την ισχύ τους με κάθε μέσο. Η Γερμανία πάνω απ’ όλα, κλπ.

Έτσι, ο υπουργός συγκοινωνιών της χώρας Thomas Ramsauer, αποφάσισε πως στο εξής θα πρέπει να σταματήσει η εισβολή των αγγλικών λέξεων και όρων στη γερμανική κουλτούρα. Για αυτό και ήδη άρχισε την αντικατάσταση των αγγλικών λέξεων και φράσεων, που χρησιμοποιούνταν από τις υπηρεσίες των οποίων προΐσταται, με γνήσια γερμανικά.

Όπως ισχυρίζεται ο Ramsauer, έχει δεχτεί πολλά αιτήματα από ψηφοφόρους, οι οποίοι θέλουν την οριστική απομάκρυνση της αγγλικής από τη Γερμανία. Έτσι, για παράδειγμα, αντί για τη λέξη Ticket, θα χρησιμοποιείται πλέον η λέξη Fahrscheinen, κ.ο.κ. θα σταματήσει και η χρήση της λέξης stop στις οδικές πινακίδες.

ΠΗΓΗ : S.A. -The Local

Comments