ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ / ΜΕΤΡΟ - ΣΤΑΣΗ ΚΟΡΩΠΙ/ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ


Στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες κείμενα παραπόνων προς τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.
Ένα Μέσο, το οποίο ο κόσμος αγκάλιασε αμέσως τη εμφανίση του και σε δύο χρόνια παρουσιάζει αύξηση 35%, είναι το ίδιο αυτό Μεταφορικό Μέσο που σε λίγα χρόνια, επιτυχημένης λειτουργίας, έχει καταντήσει να χρωστά εκατομμύρια ευρώ!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ

Ανασφαλές είναι το τραίνο του Προαστιακού ΔΕΝ προορίζεται για να μεταφέρει όρθιους επιβάτες. Γιαυτό το λόγο, το τραίνο του ΗΣΑΠ, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν χειρολαβές ή λοιπά στηρίγματα για τους όρθιους.

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Ποιος ο λόγος  όλα τα εισητήρια και οι κάρτες να φτάνουν μέχρι το Κορωπί;
Η επόμενη στάση ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ γιατί μπαίνει σε διαφορετικό καθεστώς:
Δεν φτάνει που αυξήθηκαν γενικά το κόστος των εισητηρίων, αλλά για το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γιατί κλείδωσε στα 8 Ευρώ¨!¨!¨!¨!¨!¨!
Όλοι μπορούν να φανταστούν ότι στην στάση ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ πηγαίνουν δύο κατηγορίες επιβατών:
Οι ταξιδιωτες και οι εργαζόμενοι
Και όσο αφορά τους ταξιδιώτες γίνεται το εισητήριο τους ακόμα ακριβότερο ενώ οι εργαζόμενοι επιβαρύνονται με ένα υπερβολικό τίμημα για να πάνε στην δουλειά τους (16 ευρώ για να πάμε στη δουλειά μας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ????)..
Πρέπει να υπάρχει ειδική σημαντική έκπτωση τουλάχιστον του 50%, ή έστω όσο αντιστοιχεί τα εισητήρια χρονοχρέωσης που χρησιμοποιούνται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. ¨
Δηλαδή θα έχω το εισητήριο μου μέχρι ΚΟΡΩΠΙ και θα κατεβαίνω εκεί για να αγοράσω άλλο για το αεροδρόμιο;
ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ

Ανασφαλές είναι το τραίνο του Προαστιακού ΔΕΝ προορίζεται για να μεταφέρει όρθιους επιβάτες. Γιαυτό το λόγο, το τραίνο του ΗΣΑΠ, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν χειρολαβές ή λοιπά στηρίγματα για τους όρθιους.

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΩΠΙ

Και αν χρησιμοποιήσεις τον σταθμό του Κορωπίου, τα προβλήματα τόσο σε υλικοτεχνικό, όσο και σε έμψυχο υλικό  και όχι μόνο, είναι μόνιμα και σημαντικά.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ και ΜΕΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Με απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια περιορίστηκαν από τέσσερα / ανά ώρα, σε τρία και με «μόνιμες καθυστερήσεις» και συγχωνεύσεις δρομολογίων, που αναγκάζουν αριθμό επιβατών δύο δρομολογίων να επιβιβάζονται σε ένα!


ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ και

ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ στο σταθμό Κορωπίου
Και επιτέλους κατόρθωσες να φτάσεις στον σταθμό. Ωστόσο αν είσαι ηλικιωμένος με προβλήματα κίνησης, αν ανήκεις στα Ατομα Με Ειδικές Ανάγκες ή γονέας με καροτσάκι μωρού και προσπαθήσεις να μεταβείς στην αποβάθρα από τη βόρεια πλευρά του σταθμού, αυτό θα σταθεί απολύτως αδύνατον, αφού και οι κυλιόμενες σκάλες, όταν λειτουργούν, εξυπηρετούν μόνο όσους ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ! Τότε, θα προσπαθήσεις να μεταφερθείς στη νότια πλευρά του σταθμού, εκεί όπου λειτουργεί ο ανελκυστήρας, αλλά για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να περπατήσεις περίπου 300 μέτρα δρόμου με πεζοδρόμιο πλάτους ενός μέτρου (1μ.), να διασχίσεις τον δρόμο μετά την,  μήκους 150 μέτρων, νησίδα.
Φυσικά θα πρέπει να έχεις προμηθευτεί ήδη εισιτήριο, αφού στη νότια πλευρά δεν λειτουργούν οι μοναδικοί αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων. ....

Συνεπώς πολλές φορές αναρωτιέται κανείς γιατί θα πρέπει να δίνει ένα τόσο σοβαρό ποσό καθημερινά για ακόμα μία φορά ΕΛΛΕΙΠΕΙΣ υπηρεσίες;

Comments