Πατριωτικός παρεμβατισμός.

Βασική ιδεολογική αφετηρία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είναι ο Πατριωτικός Παρεμβατισμός.
Σε όλους τους άξονες της επιμέρους πολιτικής θεωρούμε ότι το γνώρισμα κάθε κατεύθυνσης του κράτους είναι κατά πόσο η κάθε ενέργεια ωφελεί την πατρίδα και τον λαό. Υπό αυτή την έννοια βασικό σύνθημα του ΛΑ.Ο.Σ είναι ότι ο άξονας Δεξιά – Αριστερά σε μια σημερινή «παγκοσμιοποιημένη» κοινωνία είναι ξεπερασμένος και γνώμονας της σύγχρονης πολιτικής είναι η ανεύρεση λύσεων υπέρ των πολιτών με γνώμονα την επιβίωση και ανάπτυξη του έθνους και την ευημερία του λαού.



Ο Πατριωτικός Παρεμβατισμός σημαίνει ότι κάθε παρέμβαση του κράτους θα πρέπει να έχει γνώμονα την ενίσχυση του έθνους-κράτους και την ευημερία του λαού σε λαϊκό φιλελευθερισμό. Ο Πατριωτικός Παρεμβατισμός καλείται να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά επιμέρους θεμάτων όπως αυτά αναλύονται κατωτέρω:

Α. Το έθνος κράτος στην Ε.Ε (Ευρωπαϊκή Ένωση).
Ο ΛΑ.Ο.Σ πιστεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση των εθνών και όχι των μαζοποιημένων πολιτών ή πολυεθνικών. Υπό αυτό το πρίσμα ενισχύουμε και επικροτούμε κάθε προσπάθεια που θα ενισχύει τον ρόλο των εθνών-κρατών στην Ε.Ε. και δε διαπραγματευόμαστε την εκχώρηση σπιθαμής της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο ΛΑ.Ο.Σ πιστεύοντας στη βιολογική και πνευματική πραγματικότητα του έθνους και επιδιώκοντας την ευημερία του ελληνικού έθνους σέβεται όλες τις εθνικές οντότητες και επιθυμεί την ομαλή συνεργασία.

Ιδιαιτέρως τα ευρωπαϊκά έθνη έχοντας κοινή αφετηρία τον ελληνικό πολιτισμό, το ρωμαϊκό δίκαιο και τον Χριστιανισμό, πρέπει να αναπτύσσουν στενή συνεργασία σε ένα κλίμα ειρήνης ώστε να δύνανται να ευημερούν και να θέτουν τις βάσεις της συνεργασίας ώστε η Ευρώπη να γίνει το αντίβαρο στις Η.Π.Α και λοιπές εμφανιζόμενες δυνάμεις.
Η στενη αυτή συνεργασία σημαίνει σεβασμό της εθνικής αυτοτέλειας και ταυτότητας του κάθε ευρωπαϊκού έθνους με γνώμονα την ενίσχυση των εθνών-κρατών σε μια Ευρώπη συνεργασίας και ευημερίας για τα έθνη και τους λαούς και όχι σε μια υποτελή Ευρώπη σε πολυεθνικές, τραπεζίτες και στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η Ευρώπη των εθνών-κρατών απεγκλωβίζει την Ε.Ε. από τον έλεγχο από τις Η.Π.Α, ενισχύει τον ρόλο της Ε.Ε. και ενδυναμώνει μια Ευρώπη με κυριαρχία, ειρήνη, συνεργασία και αποφασιστικότητα των ευρωπαϊκών εθνών.

Β. Εθνική εξωτερική πολιτική.
Ο ΛΑ.Ο.Σ θεωρεί αδιαπραγμάτευτα τα εθνικά μας δίκαια. Δε διαπραγματευόμαστε την εθνική μας κυριαρχία και όσα με αίμα των προγόνων μας κερδίσαμε. Επιθυμούμε τη συνεργασία και την ειρήνη με τους γείτονες αλλά δεν υποχωρούμε στις εθνικές μας επιταγές. Συγκεκριμένα:
Δε διαπραγματευόμαστε το όνομα «Μακεδονία» ακόμα και σε σύνθετη μορφή για την ονομασία των Σκοπίων. Εμμένουμε στην εθνική γραμμή που υπηρέτησαν και οι Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου. Σύνθετη ονομασία συνεπάγεται αναγνώριση του γεωπολιτικού όρου «Μακεδονία» σε ανθρώπους που δεν είναι Έλληνες, πράγμα ανήθικο και εθνικά επιζήμιο. Θέλουμε veto στο όνομα και όχι στο πρόθεμα.
Επιθυμούμε συνεργασία με την Τουρκία αλλά λέμε όχι στην ένταξη της στην Ε.Ε. όπως άλλωστε συμφωνούν και Σαρκοζί και Μέρκελ. Είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα σημάνει ελεύθερη μετακίνηση Τούρκων σε νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη και συνεπώς αναίμακτη κατάληψη αυτών των ελληνικών εδαφών. Η Ευρώπη έχει σύνορα και η Τουρκία είναι μια εξωευρωπαϊκή ασιατική χώρα.

Επιδιώκουμε βιώσιμη λύση για την Κύπρο όχι τύπου Ανάν, με σεβασμό στους Ελληνοκυπρίους και απομάκρυνση της Τουρκίας που καταδυναστεύει την Κύπρο αλλά και τους Τουρκοκύπριους. Παράλληλα απαιτούμε τον σεβασμό όλων των εκκλησιών στην Τουρκία και των Ελλήνων που ζουν εκεί, καθώς και την εφαρμογή των συνθηκών της Ουνέσκο σε όλα τα ελληνικά δημιουργήματα στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης και της Αγίας Σοφίας.

Επιδιώκουμε την ανάπτυξη της Αλβανίας αλλά απαιτούμε για κάθε περαιτέρω πορεία τον σεβασμό της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Β.Ηπείρου ώστε να επιτευχθεί ομαλή συνεργασία Ελλάδας – Αλβανίας. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάς δεν απεμπολά τα εθνικά της δίκαια στη Β.Ήπειρο, όπως αυτά αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμβάσεις.

Απαιτούμε τον σεβασμό και την εθνική μας υπερηφάνεια από όλες τις υπερδυνάμεις. Δεν είμαστε φύσει αντιαμερικάνοι όπως η αριστερά αλλά θέσει, εάν δηλαδή συγκρούονται τα συμφέροντα μας με τις Η.Π.Α και επιδιώκουμε το άνοιγμα και σε άλλες δυνάμεις όπως Ρωσία και Κίνα.

Στρατηγικός στόχος είναι η Ελλάς να αποτελέσει κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια παράγοντας εγγύησης της περιοχής και συνεκτικό δεσμό δύσης – ανατολής.

Γ. Το δημογραφικό πρόβλημα και η μετανάστευση.

Το σημαντικότερο εθνικό πρόβλημα για τον ΛΑ.Ο.Σ στη σημερινή εποχή είναι η υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με την αθρόα μεταναστευτική ροή προς την ελληνική επικράτεια. Ο δείκτης γεννήσεων στην πατρίδα μας είναι τραγικά μικρός (μόλις 0,9 ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 2,1 για να παρέμενε ο πληθυσμός) και οι εκτιμήσεις της Ε.Ε. είναι ότι σε 25 έτη θα είμαστε μειονότητα στην πατρίδα μας.

Οι πολιτικές των κομμάτων του δικομματισμού για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας είναι ανύπαρκτες, ενώ η αριστερά κρύβεται πίσω από έναν υποκριτικό ψευτοανθρωπισμό τη στιγμή που για πρώτη φορά το ελληνικό έθνος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της βιολογικής του εξαφάνισης. Απαιτούμε άμεσες λύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση με την ενίσχυση της οικογένειας που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του έθνους. Επιβάλλεται να ενισχυθούν ουσιαστικά οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με πραγματικά κίνητρα και να σημάνει συναγερμός με κοινωνικά και οικονομικά κίνητρα για την αύξηση των γεννήσεων.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη οξύτερο με την αθρόα είσοδο μεταναστευτικών κυμάτων. Η σημερινή μεταναστευτική ροή είναι πολύ πιο επικίνδυνη από αυτήν στην αρχή της δεκαετίας του 90 καθώς πρόκειται για εξωευρωπαϊκά έθνη από την Αφρική και την Ασία, ξένα προς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό με σκληρή μουσουλμανική πίστη και τραγικά υψηλούς δείκτες γεννήσεων.

Ο κίνδυνος αλλοίωσης του εγχώριου πληθυσμού και διάρρηξης του κοινωνικού ιστού σε συνδυασμό με φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας (π.χ. εγκληματικότητα και μείωση επιπέδου ποιότητας ζωής) είναι υπαρκτά, ενώ η ελληνική εργατική τάξη και τα χαμηλά στρώματα πλήττονται πρωτίστως καθώς το μεγάλο κεφάλαιο βρίσκει φθηνά και ανασφάλιστα εργατικά χέρια.

Ο ΛΑ.Ο.Σ πιστεύει στην ποσόστωση στο μεταναστευτικό ζήτημα υπό την εξής έννοια:

1. Καταγραφή των μεταναστών που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και καταγραφή των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας σε μεταναστευτικό δυναμικό.
2. Ποσόστωση επί του πληθυσμού (όχι περισσότερο από 3-4%) και αναλογική ποσόστωση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ανάλογα με τον πληθυσμό τους.
3. Καλύτερη φύλαξη των συνόρων και πίεση στην Τουρκία με άμεση διακοπή της χρηματοδότησης αλλά και στις χώρες που στέλνουν μετανάστες να δεχτούν την επαναπροώθηση.
4. Πίεση με κίνητρα και αντικίνητρα στους λαθρομετανάστες για άμεση εγκατάλειψη της ελληνικής επικράτειας και ποινικοποίηση της ανασφάλιστης εργασίας για λαθρομετανάστες και εργοδότες.
5. Σε όσους μετανάστες βάσει της ποσόστωσης παραμείνουν στην ελληνική επικράτεια ύπαρξη κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά όχι πολιτικών.
6.Τα στρατόπεδα ή κέντρα υποδοχής μεταναστών εάν δε συνοδευτούν με τα ανωτέρω μέτρα, δε θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Ο ΛΑ.Ο.Σ αντιλαμβάνεται ότι οι μετανάστες είναι άτυχοι άνθρωποι που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες τους λόγω πολέμων και φτώχιας, δεν τους αντιμετωπίζει με ρατσισμό και ξενοφοβία αλλά υποστηρίζει ότι η Ελλάς και η Ευρώπη δε δύνανται να απορροφήσουν το 1.000.000.000 ανθρώπων που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η ποσόστωση, η αναλογική κατανομή στην Ευρώπη και η άμεση επαναπροώθηση είναι η μοναδική εθνική και ανθρωπιστική πολιτική και η μοναδική πολιτική που μπορεί που μπορεί να ακολουθήσει η Ευρώπη για να μη κατακλυστεί από μεταναστευτικές κινήσεις από τα βάθη της Αφρικής και της Ασίας.
Αν η Ευρώπη παραμείνει θεατής σε αυτό το φαινόμενο θα πρέπει να δηλώσουμε αδυναμία τήρησης της συνθήκης του Δουβλίνου II και να μη δεχόμαστε την επαναπροώθηση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αν η Ευρώπη δε διασφαλίζει την περαιτέρω επαναπροώθηση στην Τουρκία ή στις χώρες αποστολής μεταναστών.
Παράλληλα επισημαίνουμε την ανησυχία μας για τον θρησκευτικό φανατισμό και φονταμενταλισμό που χαρακτηρίζει αυτούς τους ανθρώπους, φαινόμενο που εάν δεν ελεγχθεί θα σημάνει μια πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της Χριστιανικής Ευρώπης.

Πιστεύουμε ότι η Ελλάς πρέπει να έχει τόσους μετανάστες που μπορεί να αντέξει ώστε να μη θίγεται ο εθνικός και κοινωνικός ιστός και οι μετανάστες να μη γίνονται αντικείμενο εκμετάλευσης.

Δ. Η Δημόσια τάξη – ασφάλεια και αστυνομία.
Ο ΛΑ.Ο.Σ επιθυμεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφάλεια και να έχει μια ποιότητα ζωής που του αρμόζει με σεβασμό των δικαιωμάτων του και της ανάγκης του να ζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία χωρίς να κινδυνεύει. Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί δραματικά και λόγω της αύξησης των μεταναστών, καθώς συμμετέχουν σχεδόν στο 50% της βαριάς εγκληματικότητας βάσει των στοιχείων του ΥΠΕΣ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ η τυφλή τρομοκρατία κάνει την επανεμφάνιση της. Παράλληλα ο περασμένος Δεκέμβριος απέδειξε ότι το κράτος αδυνατεί να προστατεύσει τον πολίτη και ο κοινωνικός ιστός δυναμιτίζεται από κέντρα και ανθρώπους που είναι άκρως αντιδημοκρατικοί. Η δημοκρατία στηρίζεται στον σεβασμό, στην ευνομία και στα δικαιώματα του άλλου.
Η ανικανότητα της πολιτικής εξουσίας και μέρος του πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ στοχοποιούν την αστυνομία και επιχειρούν να της χρεώσουν την κυβερνητική απουσία. Ο ΛΑ.Ο.Σ στηρίζει την ελληνική αστυνομία και τον Έλληνα αστυνομικό των 700 ευρώ που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία αγωνίζεται για να σώσει την πολιτεία. Ενθαρρύνουμε τον Έλληνα αστυνομικό και απαιτούμε γι’ αυτόν σεβασμό για το έργο που επιτελεί και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Σήμερα η αστυνομία είναι έρμαιο του κάθε κουκουλοφόρου που κρυπτόμενος πίσω από το άσυλο καταστρέφει δημόσια και ιδιωτική περιουσία και όταν συλλαμβάνεται, προστατεύεται από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και γνωστούς μεγαλοδικηγόρους, ενώ η αστυνομία λοιδορείται ακόμη και από την πολιτική της ηγεσία.

Ο ΛΑ.Ο.Σ επιδιώκει την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση της ασφάλειας στον πολίτη με προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα. Προληπτικά θα πρέπει να ανεβρεθούν τα αίτια της εγκληματικότητας που εδράζονται στην οικονομική κρίση και την κοινωνική αδικία με σφυρηλάτηση πιο δίκαιας και κοινωνικά αξιοκρατικής κοινωνίας. Κατασταλτικά θα πρέπει να κηρύξουμε τον πόλεμο στην τρομοκρατία και να μην επιτρέψουμε σε καμία εγχώρια και αλλοδαπή μαφία να λυμαίνεται τη χώρα μας. Όπως ο Τζουλιάνι στη Νέα Υόρκη επέβαλε την ευνομία, έτσι και στην Ελλάδα θα πρέπει η πολιτεία να απελευθερώσει τους πολίτες από την ανασφάλεια. Δεν είναι δυνατόν ο Έλληνας να ζει πίσω από σιδεριές και λουκέτα επειδή το κράτος αδυνατεί να τον προστατεύσει.
Ιδιαίτερη είναι η ανησυχία του ΛΑ.Ο.Σ για το πρόβλημα των ναρκωτικών. Ο χρήστης αντιμετωπίζεται ως τραυματίας ενός ακήρυχτου πολέμου των εμπόρων ναρκωτικών. Θα πρέπει τη δόση να του την εξασφαλίζουν τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να τον γλιτώσουμε από τα νύχια των εμπόρων και σταδιακά να τον οδηγήσουμε στην αποτοξίνωση. Για τους δε εμπόρους θα πρέπει να επιβάλλονται σκληρότατες ποινές που δεν είναι άλλες από τα ισόβια καθώς η Ελλάς δεσμεύεται από διεθνείς συνθήκες που δεν επιτρέπουν βαρύτερη ποινή.
Εξίσου ανησυχητικά θεωρούμε και τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας και παιδοφιλίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει το κράτος να είναι δίπλα στο παιδί και οι ποινές για τα ανθρωπόμορφα τέρατα ανάλογες των αδικημάτων τους.
Στοίχημα για τον ΛΑ.Ο.Σ είναι να αισθανθεί εκ νέου ο Έλληνας ασφαλής στην πατρίδα του και η κοινωνία να έχει τέτοιες δομές που και δικαιοσύνη θα επιβάλλεται και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα γίνονται σεβαστά.

Ε. Εθνική παιδεία.
Ο ΛΑ.Ο.Σ απαιτεί την τήρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που κάνει λόγο για σφυρηλάτηση μέσω της παιδείας εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης για τους πολίτες. Επιθυμούμε η παιδεία να έχει εθνικό προσανατολισμό όχι στο πρότυπο απομόνωσης του μαθητή αλλά ενίσχυση της εθνικής του ταυτότητας και γνώσης της ιστορίας. Βιβλία της νέας τάξης τύπου Ρεπούση που θέλησαν να επιβάλλουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ απέχουν παρασάγγας από τις επιταγές του Συντάγματος, ενώ η συνεχής υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών στοχεύει στον κλονισμό της ορθόδοξης πίστης που είναι βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του Έλληνα.

Η εκπαίδευση και η παιδεία θα πρέπει να έχει εθνική κατεύθυνση και να απομυθοποιεί το ψευτοκατασκεύασμα της δήθεν πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Ο ΛΑ.Ο.Σ σέβεται τη θρησκευτική πεποίθηση κάθε ανθρώπου και την ανεξιθρησκία αλλά πιστεύει στον άρρηκτο δεσμό του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία και επιθυμεί το στενό αυτόν δεσμό.

Ο ΛΑ.Ο.Σ ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, υπό τον στενό έλεγχο του κράτους και με την ύπαρξη ποσοστού θέσεων προς το δημόσιο για αριστούχους μαθητές χαμηλού οικονομικού επιπέδου. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα απελευθερώσουν θέσεις στα δημόσια για τα παιδιά των φτωχών οικογενειών και θα δώσουν ώθηση στην εγχώρια έρευνα και τεχνολογία. Παράλληλα θα πρέπει να απομακρυνθούμε από το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων και να θέσουμε τους όρους για την ελεύθερη και συνάμα αξιοκρατική είσοδο στα ελληνικά πανεπιστήμια με στοχευμένο επαγγελματικό προσανατολισμό και απορρόφηση στις σχολές βάσει των επαγγελματικών αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να αποφεύγεται ο κορεσμός και η ανεργία.
Ο ΛΑ.Ο.Σ θεωρεί ότι στη σύγχρονη δημοκρατία το άσυλο στα πανεπιστήμια δεν έχει καμία θέση. Το άσυλο είχε αξία σε ταραχώδεις περιόδους προκειμένου να προστατεύσει την ελευθερία έκφρασης. Σήμερα η ελευθερία έκφρασης υπάρχει παντού και το άσυλο χρησιμοποιείται από ανθρώπους που εγκληματούν και καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία. Η κατάργηση του θα περιορίσει τις δημόσιες φθορές και θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της παιδείας εάν συνοδευτεί και με την ενδυνάμωση των εξαιρετικά μικρών οικονομικών κονδυλίων.

ΣΤ. Πατριωτική οικολογία.
Ο πατριωτικός παρεμβατισμός έχει ιδιαίτερη αναφορά και στην οικολογία, καθώς δεν δύναται κάποιος να πιστεύει στον πατριωτισμό και να μην ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και το οικοσύστημα της πατρίδας του. Ο πατριωτικός παρεμβατισμός επιδιώκει η οικονομία να λειτουργεί με τέτοιους ρυθμούς ώστε να σέβεται το περιβάλλον. Η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι τέτοια που και η τεχνολογία και πρόοδος να επιτυγχάνεται και το περιβάλλον να προστατεύεται. Ο ΛΑ.Ο.Σ επιθυμεί την προστασία του οικοσυστήματος αλλά δε συμμερίζεται τις φωνές που με πρόσχημα την οικολογία επιθυμούν να τροχοπεδήσουν κάθε δραστηριότητα επιχειρηματική και μη, που θα επιφέρει ανάπτυξη στον τόπο και θα εγγυηθεί θέσεις εργασίας.
Ο ΛΑ.Ο.Σ από την πρώτη μέρα της εισόδου του στην ελληνική βουλή πρότεινε με νομοθετικές πρωτοβουλίες την ύπαρξη μαθήματος περιβαλλοντικής συνείδησης στα σχολεία και τη θεσμοθέτηση του πράσινου Τειρεσία για τις επιχειρήσεις που μολύνουν το περιβάλλον. Δυστυχώς οι προτάσεις μας αυτές παρόλο που επικροτήθηκαν, δεν ψηφίστηκαν από τα άλλα κόμματα που κόπτονται για το περιβάλλον.

Παράλληλα με αυτές τις προτάσεις ο ΛΑ.Ο.Σ ενθαρρύνει τις εναλλακτικές ήπιες μορφές ενέργειας (όπως αναλύονται στο κεφάλαιο για την οικονομία) καθώς και οικολογικές είναι και βοηθούν στην επίλυση του ενεργειακού προβλήματος της χώρας.

Ζ. Η εθνική οικονομία.
Ο ΛΑ.Ο.Σ πιστεύει ότι οι τελευταίες εξελίξεις απέδειξαν ότι μετά την αποτυχία και κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού (κομμουνισμού) κατέρρευσε και ο άκρατος καπιταλισμός (φιλελευθερισμός). Ο ΛΑ.Ο.Σ πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία με εμφανή όμως τα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Στον λαϊκό φιλελευθερισμό ο Πατριωτικός Παρεμβατισμός ενισχύει την ιδιωτική πρωτοβουλία στον βαθμό όμως που αυτή δε γίνεται τροχοπέδη για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Η φιλελεύθερη οικονομία πρέπει να συνοδεύεται με το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων.

Ανάγκη οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας με πυλώνα την παραγωγή – κατανάλωση και εμπόριο.
Η οικονομική ανεξαρτησία μιας χώρας μπορεί να ορισθεί με την ικανότητα να παρέχει στον λαό της τα αγαθά τα οποία αυτός χρειάζεται, προς κατανάλωση βάση την παραγωγή της. Οι σημερινές και περισσότερο οι μελλοντικές επιστημονικές τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις, παρουσίαζαν και παρουσιάζουν τεράστια ποικιλία αγαθών, των οποίων το είδος, η ποιότητα και η ποσότητα, συμπορεύονται με τις εξελίξεις. Οι ίδιες αντιλήψεις και εκείνες της ανθρωπιστικής αντίληψης στον πλανήτη προκάλεσαν την παγκοσμιοποίηση των συγκοινωνιών και των τηλεπικοινωνιών. Αγαθά και συνήθειες μεταφέρονται από τη μία χώρα στην άλλη και οι καταναλωτικές απαιτήσεις των ανθρώπων διευρύνονται ανάλογα με τις ανάγκες όχι των πολιτών αλλά των βιομηχάνων.
Τις απαιτήσεις της κατανάλωσης αγαθών, καμία χώρα δεν μπορεί να τις ικανοποιήσει μέσα από τη δική της παραγωγική δυνατότητα, είτε βάσει των υποδομών που έχει είτε αν εξελιχθούν και αναπτυχθούν. Συνεπώς καμία χώρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική ανεξαρτησία όπως γινόταν παλαιότερα, μέσω της αυτάρκειας, δηλαδή να παράγει τα αγαθά τα οποία ο λαός της επιθυμεί και καταναλώνει.
Η οικονομική αυτάρκεια είναι η στρατηγική της πλήρους ικανοποίησης των καταναλωτικών απαιτήσεων των πολιτών μιας χώρας μέσα από τις ίδιες τις πηγές, τότε παρέχει τη δυνατότητα όχι μόνον της ευημερίας τους αλλά και της ελεύθερης εξωτερικής πολιτικής και της προστασίας της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας του λαού της. Η έλλειψη οικονομικής αυτάρκειας, επιπλέον των οικονομικών και γενικότερα των κοινωνικών επιπτώσεων στο εσωτερικό της χώρας δημιουργεί οικονομική εξάρτηση από άλλες χώρες και είναι μοιραίο να επιβάλλει περιορισμούς στην άσκηση της ανεξάρτητης πολιτικής.
Στον λαό είχε γίνει πίστη ότι η χώρα μας ήταν και είναι καταδικασμένη στην οικονομική εξάρτηση από τις ισχυρές δυνάμεις και δύσκολα θα απαλλαγεί από τον ασφυκτικό τρόπο ελέγχου και επεμβάσεων στα εσωτερικά μας θέματα. Μία νοοτροπία που για πολλά χρόνια καλλιεργείται στην ελληνική κοινωνία από την πολιτική και οικονομική ελίτ, μία θεωρία καθαρά προδοτική εγκλωβίζοντας έναν λαό σε αδιέξοδο ψευτοδίλημμα. Ένα δίλημμα που καμία άλλη χώρα -εκτός του τρίτου κόσμου- δεν έχει επιβάλει η οικονομική και πολιτική ελίτ.
Ο ΛΑ.Ο.Σ γνωρίζοντας όλα τα προβλήματα και τα αίτια που προκαλούν την κρίση αλλά και την ανεξαρτησία μιας χώρας προτείνει προγράμματα που θα βοηθήσουν στο να ανακτηθεί η αυτάρκεια. Για μία οικονομία που θα ρίξει το βάρος στον εκσυγχρονισμό βάσει των αναγκών του λαού και όχι των βιομηχανικών οικονομικών ελίτ. Η χώρα μας έχει τις δυνατότητες αυτάρκειας αρκεί να το πιστέψουμε και να την στηρίξουμε, να απαλλαγούμε από το μεταπρατικό βιομηχανικό πρόγραμμα και να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας πηγές ενέργειας. Να εκμεταλλευτούμε τις κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις προς όφελος του λαού και όχι των επιχειρηματιών, να αυξήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις και να περιορίσουμε το ζημιογόνο δημόσιο.
Ο ρόλος του καταναλωτή στη διαμόρφωση της οικονομικής αυτάρκειας και της ανεξαρτησίας της χώρας είναι αναμφίβολα βασικό στοιχείο. Ένα προϊόν που δεν καταναλώνεται, δεν παράγεται. Η κατανάλωση είναι αυτή που ρυθμίζει την παραγωγή και στη συνέχεια τις εμπορικές συνθήκες. Στην περίπτωση λοιπόν που προορίζουμε την κατανάλωση της εξωτερικής παραγωγής και αναπτύξουμε την εσωτερική παραγωγή θα έχουμε αν όχι απόλυτη οικονομική ανεξαρτησία αλλά την δυνατότητα να υποστηρίζουμε την πατριωτική μας πολιτική με αξιοπρέπεια που θα κάνει περήφανο τον πολίτη στη διεθνή πολιτική σκηνή.
Με την ανάπτυξη των πολυεθνικών εταιρειών και το ιδεολογικό κάλυμμα της παγκοσμιοποίησης (π.χ. όλοι πίνουμε ουίσκι ή φοράμε τα ίδια ρούχα κ.α.), με τις διαμορφωμένες συνθήκες και τις τεχνικές καταναλωτικές ανάγκες είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν τα υπέρ καταναλωτικά ένστικτα των πολιτών, μόνο με την εγχώρια παραγωγή. Υπάρχουν βέβαια αγαθά που δεν μπορούν να παραχθούν από την χώρα μας και είναι απαραίτητα για την άνετη ζωή αλλά και άλλα που τα χαρακτηρίζουμε απαραίτητα.
Απαιτείται πατριωτική ευαισθησία, η οποία πρέπει να εκδηλώνεται για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής. Σε κάθε περίπτωση που η οικονομία χρειάζεται στήριξη θα πρέπει και η κάθε κυβέρνηση να δυναμώνει την κατανάλωση εσωτερικών προϊόντων και όχι να επιβάλει φόρους, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Πέρα από τους καταναλωτές απαιτείται και το εμπόριο να συνεισφέρει στη διαμόρφωση λογικών τιμών ανάμεσα στην παραγωγή και των καταναλωτών για το συμφέρον της πατρίδας.
Εάν παρακολουθήσουμε την καταναλωτική κοινωνία των προηγμένων χωρών θα διακρίνουμε ότι σε πρώτη συζήτηση είναι τα εγχώρια προϊόντα. Οι συνθήκες διατροφής, ντυσίματος και γενικά η διαβίωση έχουν προσαρμοστεί προς τις δυνατότητες των εγχώριων αγαθών. Η χώρα έχει τη δυνατότητα σταδιακά να προσφέρει στον καταναλωτή τεράστια ποικιλία προϊόντων, καλής ποιότητας που να καλύπτουν τις απαραίτητες καταναλωτικές ανάγκες. Κατά συνέπεια η εγχώρια κατανάλωση μπορεί να προσαρμοστεί, αρκεί να υπάρχει προγραμματισμένος στόχος και ενημέρωση του καταναλωτή από το κράτος.
Δεύτερος βασικός παράγοντας διαμόρφωσης της οικονομικής αυτάρκειας – ανεξαρτησίας μιας χώρας είναι η εθνική παραγωγή. Εάν ήταν δυνατόν μία χώρα να προσφέρει όλα τα αγαθά που απαιτούνται προς κατανάλωση δεν θα υπήρχε οικονομικό πρόβλημα, δεν θα χρειαζόταν οι εισαγωγές και η οικονομία θα προγραμματιζόταν βάση των αναγκών για τη σωστή ανάπτυξη της.

Οι σωστές επιδιώξεις και η βελτίωση της οικονομίας μια χώρας είναι ο περιορισμός στο μεγαλύτερο δυνατό των εισαγωγών και προ παντός τον ισοσκελισμό με τις εξαγωγές. Όσον αφορά την ελληνική παραγωγή βάση των στατιστικών στοιχείων το άνοιγμα ανάμεσα στις εξαγωγές και τις εισαγωγές για την κάλυψη της υπέρ κατανάλωσης αγαθών είναι τεράστιο, όπως και ο ισοσκελισμός εμπορικών συναλλαγών. Η εθνική παραγωγή μειώθηκε τα τελευταία χρόνια σημαντικά και με τις συνεχείς αλλαγές με τις οδηγίες της Ο.Ν.Ε, χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση από τους πολιτειακούς εκπροσώπους στο κέντρο των αποφάσεων που είναι οι Βρυξέλλες.

Η εδαφολογική διαμόρφωση και οι κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας επιτρέπουν την καλλιέργεια μεγάλης ποικιλίας προϊόντων και κυρίως την κάλυψη των αναγκών διατροφής και ένδυσης. Το να εισάγουμε βιομηχανικά προϊόντα θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι υπάρχει μια δικαιολογία για την μη δυνατότητα εσωτερικής παραγωγής αλλά για τα ήδη διατροφής, γεωργίας και κτηνοτροφίας ή ένδυσης πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους υπεύθυνους. Ούτε η εδαφολογική διαμόρφωση της χώρας, ούτε οι κλιματικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την στέρηση της παραγωγής αυτών των ειδών. Η κατεύθυνση προς πλήρη προσαρμογή της εθνικής παραγωγής βοηθάει στην κάλυψη όλων σχεδόν των αναγκών διατροφής σε κρέας και άλλων κτηνοτροφικών προϊόντων. Βασικά και εκλεκτά αγροτικά προϊόντα διατροφής και ένδυσης μπορεί και πρέπει να παράγει η χώρα μας, όχι μόνο για την εσωτερική κατανάλωση αλλά και να κάνει εξαγωγές αρκεί να υπάρχει προγραμματισμός και κρατική στήριξη για την απορρόφηση τους.

Το κράτος τότε πρέπει να δίνει την δυνατότητα στους παραγωγούς να προχωρούν οι ίδιοι στην αξιοποίηση της παραγωγής τους και σε τρίτες χώρες πέρα από την Ε.Ε. Το να υποστεί η παραγωγή μία απρόβλεπτη καταστροφή και ζητήσει την κρατική βοήθεια για την αναδιάρθρωση, είναι λογικό και σωστό και κοινωνικά επιβεβλημένο. Αλλά να γνωρίζουμε από χρόνια ότι η παραγωγή ενός προϊόντος δεν συμφέρει ούτε τον παραγωγό γιατί δεν καταναλώνεται αλλά ούτε τη χώρα γιατί δεν μπορεί να εξαχθεί και να χρηματοδοτείται, δεν είναι μόνο σφάλμα αλλά έγκλημα για τον λαό και την οικονομία.



Η εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών της χώρας κάθε χρόνο που περνάει όχι μόνο δεν χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη αλλά καταργούνται για να εισάγουμε ενέργεια ακόμη και από χώρες υπό ανάπτυξη (ηλεκτρικό ρεύμα από την Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία). Ο λιγνίτης κατασπαταλάται, τα νερά των ποταμών, ο ήλιος και ακόμη ο αέρας μένουν αδιάφορα στους υπεύθυνους για την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Η χώρα θα μπορούσε να απαλλαγεί τελείως από την αιμορραγία συναλλάγματος για την εισαγωγή πετρελαίου ή ρεύματος από άλλες χώρες.

Το Ελληνικό έδαφος και υπέδαφος δεν είναι φτωχό, όσο πιστεύαμε στο παρελθόν ή όσο ορισμένοι προσπαθούν να μας πείσουν. Απλά πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά για το συμφέρον της χώρας και του λαού. Η κάθε ιδρυόμενη βιομηχανία πρέπει να είναι αυτό-βιώσιμη και να μην υποχρεώνει το κράτος σε οικονομική βοήθεια. Βιώσιμη μπορεί να είναι η βιομηχανία που μπορεί να καλύψει την εγχώρια κατανάλωση εκμεταλλευόμενη σωστά και με πρόγραμμα τις πηγές ενέργειας και να προβεί σε εξαγωγές.
Η καλή σχέση εργοδότη και εργαζόμενου αποτελεί βασικό και πολύτιμο στοιχείο προόδου της βιομηχανίας – βιοτεχνίας. Έχουμε ανάγκη ισχυρών βιομηχανικών μονάδων ικανών να εξασφαλίζουν ποιότητα, χαμηλές τιμές, ικανότητα προσαρμογής στις εξελίξεις και το σπουδαιότερο να έχουν διεθνή πρωτοτυπία. Η βιομηχανία μας πρέπει να αποκολληθεί από τη βραδυπορούσα μίμηση. Η επινοητικότητα αποτελεί χαρισματικό προσόν του Έλληνα από την αρχαιότητα. Απαιτείται η δημιουργία συνθηκών που θα προκαλέσουν τους Έλληνες επιστήμονες και οικονομικούς παράγοντες της διασποράς να επιστρέψουν στη χώρα. Και αυτό μόνο ισχυρές μονάδες μπορούν να το πετύχουν.

Ένας τρίτος βασικός παράγοντας για την οικονομική αυτάρκεια είναι το οργανωμένο εμπόριο. Το εμπόριο συνδέει την παραγωγή με την κατανάλωση. Δεν υπάρχουν αγαθά που να προσφέρονται απευθείας από την παραγωγή. Ένα αγαθό που δεν προσφέρεται μέσω του εμπορίου δεν μπορεί να έχει σημαντική καταναλωτική δυναμική. Το εμπόριο έρχεται να παίξει τον ουσιαστικό του ρόλο, της διακίνησης των προϊόντων. Την κατανάλωση ενός αγαθού, το εμπόριο μπορεί να την επιβάλει στην αγορά με τη διαμόρφωση της τιμής. Το εμπόριο πρέπει να γίνεται από τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι και μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα για την οικονομική ανάπτυξη και αυτάρκεια και όχι μόνο από τα πολυεθνικά μονοπωλιακά τραστ που εμπορεύονται με μόνο στόχο το δικό τους οικονομικό συμφέρον και όχι το κοινωνικό.
Η κρατική παρέμβαση πρέπει να αποσκοπεί στην εξασφάλιση του κοινωνικού εμπορίου με εθνικό χαρακτήρα αφήνοντας το στους ιδιώτες και σε φορείς δραστηριοποιώντας με κοινό στόχο παραγωγούς και εμπόρους προς το κοινωνικό όφελος.

Το εισαγωγικό εμπόριο μπορεί και οφείλει να μας προσφέρει αγαθά άλλων χωρών, μόνο αν είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου και εφόσον δεν μπορούν να παραχθούν στη χώρα μας. Οι ξένες πολυεθνικές εταιρείες στην προσπάθεια τους να πετύχουν εξοικονόμηση συναλλάγματος ή για άλλους λόγους προσφέρουν αγαθά σε χαμηλές ή πριμοδοτούμενες τιμές στους Έλληνες εισαγωγείς που θα έχουν μεγάλο οικονομικό κέρδος, οδηγώντας έτσι την εγχώρια παραγωγή σε αδυναμία (π.χ. τα κινέζικα προϊόντα).
Εάν το εισαγωγικό εμπόριο στερηθεί την αίσθηση της πατριωτικής ευθύνης είναι προφανής η οικονομική εξάρτηση της χώρας. Το εισαγωγικό εμπόριο συντασσόμενο με την εθνική ευθύνη και το συμφέρον του λαού, οφείλει να προωθεί και την εξαγωγή των εγχώριων προϊόντων. Το εσωτερικό εμπόριο μπορεί να στηρίξει την κοινωνική πολιτική στη διαμόρφωση των τιμών σε σχέση με τις πιέσεις των πολυεθνικών που τους μένει αδιάφορο η κοινωνική πολιτική και οι συνθήκες διαβίωσης των πολιτών.
Στη μάχη αυτή πρέπει να πρυτανεύσει η αρχή του «λογικού κέρδους» χωρίς υπερκέρδη και να μη θεωρείται αντί συμφέρον το εμπόριο αλλά εθνική υπόθεση. Η ορθολογική αυτή διάρθρωση λειτουργίας των εμπορικών μονάδων είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση του ατομικού επιχειρησιακού κέρδους αλλά και της εξυπηρέτησης του λαϊκού αισθήματος. Παράλληλα θα πρέπει να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να συντριβούν τα καρτέλ.
Όταν μιλάμε για ελεύθερη οικονομία ασφαλώς δεν εννοούμε τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό, ούτε την ατομική ασυδοσία αλλά την ελεύθερη οικονομία προσαρμοσμένη στο κοινωνικό πατριωτικό συμφέρον. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρακολουθεί, να κατευθύνει και να ελέγχει αυτόν τον προγραμματισμό και την ολοκλήρωση των στόχων, όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά.
Το κράτος έχει υποχρέωση να ενθαρρύνει όλες τις δραστηριότητες που βοηθάνε στην οικονομική αυτάρκεια και να εμποδίζει κάθε δραστηριότητα που είναι αντίθετη και μη συμφέρουσα για την πατρίδα. Η διαφύλαξη των συμφερόντων της πατρίδας αποτελεί δικαίωμα του λαού και υποχρέωση της πολιτείας. Δεν θα πρέπει να γίνεται κατάχρηση όμως από την πλευρά των ομάδων πίεσης του κοινωνικού κράτους.

Προτάσεις για μια υγιή οικονομική ανάπτυξη.
Στόχος για την οικονομική ανεξαρτησία είναι, στα πλαίσια ενός λαϊκού φιλελευθερισμού, να περιοριστεί το σπάταλο δημόσιο και να ενισχυθεί η ραχοκοκαλιά της οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επενδύσεις με μείωση της γραφειοκρατίας και της φορολογίας.
Βασικοί πυλώνες του οικονομικού προσανατολισμού για να βγει η χώρα από την κρίση και να τεθούν οι βάσεις της υγιούς οικονομικής ανάπτυξης είναι η εφαρμογή της ελεύθερης οικονομίας με τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που στην ελληνική πραγματικότητα εφαρμόζεται ως ακολούθως:
1.Ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και μείωση των εισαγωγών ειδικά σε θέματα αγροτικών προϊόντων και κτηνοτροφίας που η ελληνική γη μπορεί να εγγυηθεί την αυτάρκεια. Ο αγρότης δεν πρέπει να αφεθεί μόνος του.

2.Ενίσχυση του τουρισμού της χώρας (θερινού και χειμερινού) με έμφαση στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού που μπορεί να εισφέρει μεγαλύτερο συνάλλαγμα στην ελληνική επικράτεια. Η Ελλάς δύναται να θέσει τέτοιας φύσεως τουριστικές υποδομές που να ζει μόνο από τον τουρισμό.

3.Ενίσχυση της ελληνικής ναυτιλίας με ενθάρρυνση των εφοπλιστών να φέρουν την ελληνική σημαία, να έχουν ελληνικό πλήρωμα και να ναυπηγούν τα πλοία τους στα ελληνικά ναυπηγεία. Με αυτούς τους τρεις τρόπους θα δοθούν θέσεις εργασίας και θα εισρεύσει χρήμα στην πατρίδα μας και δε θα αποθαρρυνθεί η ελληνική ναυτιλία να δραστηριοποιείται στην χώρα μας.

4.Ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας με τη μείωση της φορολογίας και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

5.Άμεση μείωση του Φ.Π.Α για να κινηθεί η αγορά και να μη μπουν λουκέτα στις επιχειρήσεις.

6.Ενίσχυση του δημόσιου τομέα όπου είναι κερδοφόρος και δραστικός περιορισμός του δημοσίου όταν είναι ζημιογόνο. Δεν είναι δυνατόν η μικρομεσαία επιχείρηση να κουβαλά στους ώμους της το κρατικοδίαιτο και πολυπληθές δημόσιο.

7.Άμεσος περιορισμός των δαπανών του δημοσίου και εν γένει του δημοσίου και μη προσμέτρηση στο δημόσιο έλλειμμα των δαπανών που γίνονται για την άμυνα της χώρας, καθώς είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που λόγω της θέσης μας αναγκαζόμαστε να προβαίνουμε σε υπέρμετρες στρατιωτικές δαπάνες.

8.Περιορισμός του εξωτερικού δανεισμού με τη μείωση των δαπανών του δημοσίου και την ενίσχυση των ξένων ή πρωτίστως των ομογενών επενδύσεων με περιορισμό της γραφειοκρατίας και εξορθολογισμό της φορολογίας.

9.Κίνητρα για την επιστροφή των ελληνικών επιχειρήσεων που μεταφέρθηκαν στην αλλοδαπή για την ανεύρεση φθηνού εργατικού δυναμικού, ώστε να ξαναβρεί δουλειά ο Έλληνας εργάτης.

10.Συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα και καθορισμός της σύνταξης βάσει και των φορολογικών δηλώσεων ώστε να αποφεύγεται η φοροδιαφυγή.

11.Επιτέλους να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να χτυπηθούν τα καρτέλ και οι μεσάζοντες που λυμαίνονται την αγορά.

12.Εξορθολογισμός του τραπεζικού συστήματος και περιορισμός των υπερκερδών των τραπεζιτών.

Η. Συμπεράσματα.
Ο ΛΑ.Ο.Σ εκφράζει τον πατριωτικό παρεμβατισμό σε όλα τα επίπεδα της οργάνωσης του κράτους και της κοινωνίας. Πιστεύει στην ανάγκη ενίσχυσης των εθνών-κρατών μέσα στην Ευρώπη της ειρήνης και της συνεργασίας, της ευημερίας των ευρωπαϊκών κρατών και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιδιώκουμε μια οικονομία που θα στηρίζεται στην ελευθερία και θα θωρακίζεται με την κοινωνική ευαισθησία και το κράτος δικαίου. Η διαφάνεια και η αξιοκρατία είναι απαραίτητα σε μια χώρα που οφείλει να ενισχύσει τη μικρομεσαία επιχείρηση και να ελέγξει το σπάταλο δημόσιο. Η ενίσχυση των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων και η υγιής ανάπτυξη αποτελούν πυρήνα της οικονομικής μας πολιτικής. Στα πλαίσια της ενίσχυσης των εθνών-κρατών επιθυμούμε τον έλεγχο των μεταναστευτικών ποών με γνώμονα τη συνοχή του εθνικού και κοινωνικού ιστού με την επιβολή ποσοστώσεων, ενώ εκφράζουμε την εθνικά υπερήφανη εξωτερική πολιτική που δεν εκχωρεί τα εθνικά μας δίκαια.

Comments