Aυτοί κάνουν την δουλειά τους! Εμείς τη δική μας........................

Αυτοί, ως εντεταλμένοι του καπιταλισμού, πήραν "μέτρα".
Ας πάρουμε λοιπόν και εμείς, τα δικά μας μέτρα!
Καταρχήν δεν πρέπει να θεωρούμε "φτώχεια", την έλλειψη των χρημάτων που φτιάχνουν, ούτε την αδυναμία μας να αγοράζουμε τα προϊόντα που παράγουν!
Επίσης δεν πρέπει να θεωρούμε ως "ανεργία", την έλλειψη μισθωτών θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις τους!
Πως όμως θα απορρίψουμε την "ανάπτυξή τους" και το καταστροφικό μέλλον που ετοιμάζουν για τις μελλοντικές γενιές;
Ας σταματήσουμε να είμαστε αντικείμενα διαχείρισης πολιτικών πρακτικών και καταναλωτές των πολιτικών του εκάστοτε κομματικού μηχανισμού και ας γίνουμε οι ίδιοι, υποκείμενα της πολιτικής!
Το να ξοδευόμαστε πια, σε ειρηνικές ή μη ειρηνικές πορείες και συλλαλητήρια, είτε αγνοούμαστε, είτε αντιμετωπίζομαστε με όλο και μεγαλύτερη βία, προκαλώντας τη διαιώνηση του κύκλου βίας μέσα από τη λαϊκή αντιβία ή την ατομική "τρομοκρατία"!
Πρέπει να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε σε κοινότητες και δίκτυα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Πρέπει να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας με αυτοπαραγωγή και αχρήματες ανταλλαγές!
Το παγκόσμιο χωριό" που είχε τεθεί ως στόχος, δεν είναι λειτουργικό και γι'αυτό οφείλουμε να στραφούμε στην αποκεντρωμένη, τοπικοποιημένη, αμεσοδημοκρατική κοινωνία, οικοδομώντας δομές σε σχέση απόρριψης και αντιπαράθεσης ακόμα και με ρήξη των ήδη γνωστών κρατικών δομών!
Θα πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική απάντηση στην "υπαρκτή" παγκοσμιοποίηση ξεπερνώντας το δυτικό μοντέλο ανάπτυξης, με μια κοινωνία, που θα έχει σαν κύτταρο την αυτοδύναμη κοινότητα και το δήμο και θα στηρίζεται στην ομοσπονδιοποίηση συλλόγων-δήμων-περιφερειών.

Comments