Το σπίτι του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά

Το σπίτι του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, στην οδό Περιάνδρου στην Πλάκα, πίσω από το καμμένο από τους αναρχικούς κτήριο του υπουργείου Οικονομικών, δημοπρατείται την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, για 1.060.000 ευρώ.
Tο συγκεκριμένο κτήριο, είναι αυτό στο οποίο πέθανε ο εθνικός μας ποιητής και από το οποίο ξεκίνησε η τεράστια πορεία των Αθηναίων που τον συνόδευσε μέχρι την τελευταία κατοικία του. Η διαμόρφωση  του κτηρίου, ακόμη και σήμερα είναι εντυπωσιακή, αφού η εσωτερική αυλή αλλά και η σκάλα, με θέα την Ακρόπολη θυμίζει άλλες εποχές. Το ακίνητο βρίσκεται σε μια περιοχή-φιλέτο στην Πλάκα, σε οικόπεδο το οποίο υπερβαίνει τα 500 τετραγωνικά.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα, που αφορά ιδιαίτερα στον ελληνικό πολιτισμό και στη νεότερη κληρονομιά του και μάλιστα στον "εθνικό" μας ποιητή. υπάρχει διακομματική συναίνεση  ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ΛΑ.Ο.Σ. με επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις στη Βουλή  και έτσι διευκρινίστηκε η υπόσταση του κτηρίου ως διατηρητέου αλλά και μνημείου της νεότερης περιόδου.
Οφείλουμε λοιπόν να διαμαρτυρηθούμε για την εγκατάλειψη του και να απαιτήσουμε από την ελληνική πολιτεία  και να εξοικονομηθούν οι πόροι που απαιτούνται ώστε η κατοικία αυτή να περάσει στην κυριότητα του Δημοσίου και να αξιοποιηθεί ως ιστορικό μνημείο και ζωντανό κομμάτι του πολιτιστικού και κοινωνικού ιστού της πόλης.

φωτογραφια: ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS


Comments