«Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης»

Ο «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης»
θα είναι ο αρωγός σε κάθε δήμο και περιφέρεια και θα έχει ως αποστολή του
την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης,
την διασφάλιση της αμεροληψίας των αυτοδιοικητικών αρχών,
την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων,
καθώς και
την αποσυμφόρηση αιρετών οργάνων του δήμου και της περιφέρειας
από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών.
Ένα νέος νέος και πολύ χρήσιμος θεσμός δημιουργείται στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους. Λέγεται Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης.

Ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δέχεται καταγγελίες θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, των νομικών του προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλύονται τα σχετικά προβλήματα.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης ψηφίζεται από το δημοτικό συμβούλιο με ενισχυμένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής και εγνωσμένου κύρους.

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση των ενδιαφερομένων και υποβάλλονται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου μετά από την προκήρυξη που θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο θεσμό που θέλει να στηρίξει τον πολίτη απέναντι σε αλαζονικές και άδικες συμπεριφορές των διοικήσεων. Αρκεί να προταθούν και να ψηφιστούν άτομα που πραγματικά μπορούν να παίξουν αυτό το ρόλο και όχι αχυράνθρωποι ή άνθρωποι του δημάρχου, που δεν θα μπορούν να συγκρουστούν με την εξουσία, ούτε να υπερασπιστούν τα δίκια των πολιτών.
Είδομεν....

Comments